Inför Malmö FF – GIF Sundsvall

Publicerad 26 augusti 2012

Malmö FF genomförde under söndagseftermiddagen sin sista träning inför hemmamatchen mot GIF Sundsvall.

Rikard Norling, hur tycker du att uppehållet har varit?
– Bra. Vi har haft behov av en liten paus. Ibland så är man mer eller mindre stark och jag tror att vi behöver ta upp det igen till den jättestarka nivån. Därför tror jag att uppehållet har varit lägligt.

Innan uppehållet hade vi 0-0 mot Häcken och sen förlust mot Elfsborg. Vad har ni fokuserat på under uppehållet?
– Dels så spelade vi träningsmatchen mot Lazio och i den matchen var det mer att komma iväg och inte träna så vansinnigt och spela den matchen. Där vi dessutom hade några på landslagsuppdrag vilket gav ett par spelare matchtid som inte spelat så mycket innan. På träningarna efter Sandviken har vi filat lite på grunderna i vårat spel, oavsett vad motståndarna gör. Där har vi även spelat in potentiella nya spelare i nya positioner och även nya spelare i sina rätta positioner. Just det är kanske något som vi ser på ett par matchers sikt men något som vi måste jobba igenom redan nu för att det ska få rätt resultat.

Alexander Nilsson har ni prövat mycket på kanten den senaste tiden, vilka svar tycker du att du har fått?
– Jag tycker att han har svarat upp bra och av den anledningen är han högaktuell att spela där mot Giffarna. Han har svarat upp bra taktiskt men man känner igen att han kan bibehålla sin själ där ute. Att man känner igen Alex så att det inte blir en ny fotbollsspelare som springer omkring.

Tokelo ”Tiki” Rantie gjorde tre mål uppe mot Sandviken. Hur när är han en startplats?
– Han är naturligtvis jättenära. Sen handlar det om att balansera upp: ”När man ska ge chansen för att det ska ge långsiktig effekt” och även konkurrenssituationen i övrigt. Men han är högaktuell att spela, sen får vi se om det blir från start.

David Löfquist har nu tränat här några dagar. Vad tycker du om det du har fått se?
– Jag har sett väldigt mycket av honom innan han drog till Italien. Han har varit hemma här nu en period där han inte riktigt haft den här udden av träning. Jag ser en skillnad i honom men i grund och botten är han en riktigt bra spelare. Jag tycker honom som fotbollsspelare.

Matchen imorgon, vad tror du?
– Vi ska i allra högsta grad utnyttja vår styrka här på Stadion. Sen tror jag att det är viktigt att vi måste tänka oss för när Giffarna har boll för de är betydligt bättre än vad de har varit föregående år.

 

Morgondagens trupp:

Rikard Norling har valt att ta ut 20 spelare till morgondagens match

Johan Dahlin, Robin Olsen

Jasmin Sudisc, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Markus Halsti, Daniel Larsson, Erik Friberg, Wilton Figueiredo

Jiloan Hamad, Simon Thern, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Amin Nazari, Dardan Rexhepi, Ricardinho

Alexander Nilsson, Filip Helander, Matias Concha, Tokelo Rantie

 

Malmö FF – GIF Sundsvall
Måndagen 27/8 kl 19.00
Swedbank Stadion
Biljetter köper du antingen i MFFshopen eller på ticnet.se