Inför Malmö FF – Gefle IF

Publicerad 13 maj 2016 i Nyheter

Besök av Gefle IF i allsvenskans nionde omgång.

Den tunga förlusten i cupfinalen följdes upp av en ny förlust borta mot Helsingborgs IF bara tre dagar senare. Men om man tar en titt i den allsvenska tabellen ser det ljusare ut inför vårsäsongens slutspurt. Andraplacerade MFF har laddat om efter förra veckan och går för en trepoängare mot Gefle IF i lördagens hemmamatch.

– Spelarna har haft ledigt och vi har fått ny energi i truppen. Nu ska vi släppa handbromsen och våga. Jag hoppas att vi kan sätta avtryck på matchen och spela bra fotboll. Vi kommer att spela mot ett lågt försvarsspel, så ju mer säkra vi är med bollen, desto bättre förutsättningar att vinna matchen, säger Allan Kuhn.

Motståndarna Gefle IF har haft en motig inledning av Allsvenskan och ligger efter åtta spelade omgångar näst sist i tabellen. De kommer dock senast från en stabil insats mot IF Elfsborg, som man ändå förlorade med 0-2.

– Gefle låg bra till både mot IFK Göteborg och BK Häcken men föll ihop fullständigt. De gick tillbaka till ett mer säkert spel mot Elfsborg och gjorde en jämn match. Gefle har stor lagmoral och arbetar hårt. Vi har sett hur jämn Allsvenskan är, så vi måste vara med när vi möter dem, säger Allan Kuhn.

MFF:s trupp till matchen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Carvalho, Kári Árnason, Anton Tinnerholm

Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Tobias Sana, Erik Andersson, Piotr Johansson

Isak Redzic, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

MFF saknar Markus Rosenberg, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson som alla är avstängda. Jo Inge Berget och Andreas Vindheim är inte tillgängliga för spel på grund av skador. Osäkert skadeläge på Vladimir Rodic, därav nitton spelare i truppen.

Malmö FF – Gefle IF
Swedbank Stadion
Lördag 14/5 klockan 16:00
Biljetter här

huvudpartners

officiella partners