Inför Malmö FF – FC Salzburg

Publicerad 04 augusti 2015 i Nyheter

På onsdag tar Malmö FF emot FC Salzburg i returmötet i Champions Leagues tredje kvalomgång. Efter 0-2 förlust nere i Salzburg måste Malmö FF göra tre mål samtidigt som laget håller tätt bakåt för att ta sig vidare. Åge Hareide berättar att MFF tagit lärdom ifrån första matchen och att MFF-spelarna ska kasta sig över Salzburgs-spelarna direkt vid avspark.

– Det blev lite som vi förväntat oss nere i Salzburg. Jag tycker att vi gör det väldigt bra i den första halvleken, vi visste att de skulle pressa oss och vi skötte det bra. Med 0-0 efter den första halvleken hade vi en bra utgångspunkt men sen blev vi tillbakapressade lite för mycket i inledningen av den andra halvleken, vi såg ut att vara mer trötta än vad vi borde varit och då får de 1-0. Det såg länge ut som att vi skulle komma därifrån med det resultatet – ett resultat som hade gett oss ett bra utgångsläge. Nu blev det tyvärr dubbelt så svårt då de fick 2-0. Vi hade inte marginalerna med oss fullt ut i Salzburg vilket gör att vi har en svår och tuff uppgift framför oss, men den är absolut inte omöjligt, säger Åge Hareide.

När ni nu ska kartlägga Salzburg inför hemmamötet, vad är det som ni tittar efter i era videoanalyser?
– Vi tittar mest på oss själva. Nu känner vi till hur de kan komma att anfalla och vi de kommer troligtvis att spela på samma sätt som de spelar hemma. Vi måste sätta hög press på dem redan ifrån början – det måste vi göra. Vi kan inte sjunka lågt med laget utan vi måste kasta oss på dem och sätta press.

Hur mycket kan publikens stöd spela in i den här matchen?
– De kan göra en enorm skillnad! Malmö-publiken är helt fantastisk och nu behöver vi dem mer än någonsin. För att ta oss vidare behöver vi, om det är möjligt, att publiken kommer upp i samma prestation som förra årets hemmamatch mot Salzburg. Om det hade gått hade det varit helt fantastiskt. Vi på planen måste bjuda på oss själva och visa vilja och hjärta, gör vi det får vi med oss publiken och då blir vi tillsammans en enorm lagmaskin.

Vad kommer du säga till spelarna innan de går ut för match?
– Lämna era huvuden i omklädningsrummet och gå ut på planen med era hjärtan.

Truppen (Åge har tagit ut 20 spelare, två ska bort till imorgon):

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Anton Tinnerholm, Carvalho

Simon Kroon, Tobias Sana, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Vladimir Rodic

Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti, Nikola Djurdjic

Malmö FF – FC Salzburg
Onsdag 5/8 klockan 20.30
Malmö New Stadium (Swedbank Stadion)

Biljetter finns i MFF Shopen, via ticnetombud och på ticnet.se

huvudpartners

officiella partners