Inför Malmö FF – FC Dynamo Kiev

Publicerad 27 november 2019 i Nyheter

På torsdag kväll är det dags för säsongens sista hemmamatch. Europamötet mot FC Dynamo Kiev blir också lagkapten Markus Rosenbergs sista match på Stadion.

Hyllningen till markus rosenberg

Malmö FF ligger inför torsdagens match på tredje plats i grupp B, endast en poäng bakom FC Dynamo Kiev och FC Köpenhamn. FC Lugano ligger fyra i gruppen med två inspelade poäng.

När lagen möttes i Ukraina i slutet av september vann Dynamo Kiev efter ett sent segermål. Den här matchen vill Uwe Rösler se ett MFF som kontrollerar spelet på Stadion.

– Det är sista hemmamatchen för säsongen och vi har ett facit här på Stadion som talar för sig själv. Vi vill sätta press högt upp i banan och då behöver vi vara modiga i vårt spel. Dynamo Kiev är ett topplag och det bästa laget i gruppen, men vi har alla möjligheter att vinna den här matchen. Spelarna är redo att fajtas för segern, säger Uwe Rösler.

MFF-tränaren betonar att torsdagens match kommer bli speciell då Markus Rosenberg gör sin sista match framför hemmapubliken på Stadion.

– Jag har aldrig varit i den här situationen själv och har svårt att sätta mig in i hur Markus känner, men jag kan tänka mig att många tankar snurrar i hans huvud. Är det någon som kan hantera detta är det Markus. Han är en ikon i föreningen. Det kommer bli en speciell dag och jag ser verkligen fram emot den här matchen.

Jo Inge Berget är inne på samma linje gällande Markus Rosenbergs sista hemmamatch.

– Alla i klubben vill göra sitt bästa för att göra det till en minnesvärd kväll. Känner jag Markus rätt vill han avsluta med seger på hemmaplan. Det kommer att ge lite extra tändvätska, säger Jo Inge Berget.

Truppen

Johan Dahlin
Dusan Melichárek
Eric Larsson
Jonas Knudsen
Behrang Safari
Sören Rieks
Fouad Bachirou
Arnór Traustason
Markus Rosenberg
Guillermo Molins
Felix Beijmo
Rasmus Bengtsson
Romain Gall
Erdal Rakip
Bonke Innocent
Marcus Antonsson
Lasse Nielsen
Jo Inge Berget
Amel Mujanic
Tim Prica

huvudpartners

officiella partners