Inför Malmö FF – Falkenbergs FF

Publicerad 15 februari 2021 i Herr,Nyheter

Jon Dahl Tomasson ändrar om i laget när Falkenbergs FF står för motståndet på tisdagseftermiddagen.

Pavle Vagic i matchen mot Kalmar FF.

Om matchen

Avspark: 13:30
Spelplats: Malmö IP
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om

Läget i truppen:
Oscar och Arnór är inte aktuella för spel. Arnór har fortfarande problem med en lårkaka som blir bättre och bättre, men han behöver bygga upp styrkan i låret. Vi hoppas att han är tillbaka nästa vecka. Vi kommer spela med ett ”blandat” lag imorgon.

De uppflyttade spelarna:
Vi har Sveriges bästa ungdomsakademi och ungdom gör ett jättebra arbete. Båda tränare, spelare och klubben generellt. Nu handlar det om att utveckla och hjälpa spelarna att bli bättre. Sedan är det såklart stor skillnad på juniorfotboll och seniorfotboll. Jag tycker att de äldre spelarna är riktigt bra på att hjälpa de yngre och de har kommit in i laget på ett bra sätt.

Samuel Adrian och Linus Borgström:
Det är två talangfulla spelare. De har båda två haft två jobbiga skador och kämpat sig tillbaka. Det tyder på en fantastiskt mentalitet. De behöver få speltid och jag hoppas få se de båda imorgon. De får förstås inte vara för bra imorgon, hehe.

Marcus Antonsson som nia:
Jag vill se att han kommer till målchanser. Att han är farlig. Det gäller att leverera ett arbete i förhållande till det sätt vi spelar fotboll på. Det är en riktigt bra möjlighet.

Eventuella nyförvärv:
Vi har en duktig trupp och såklart tittar vi alltid på alternativ för att förbättra truppen, det är ju sportchefens uppdrag. Att hitta spelare som gör oss bättre. Det är ett pågående arbete som sker under hela året. Jag och Daniel har en god dialog hur vi tänker kring truppen.

Spelarintervju: Anders Christiansen

HÖJDPUNKTER FRÅN FJOLÅRETS ALLSVENSKA MÖTEN

huvudpartners

officiella partners