Inför Malmö FF – Falkenbergs FF

Publicerad 22 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Efter en matchlös vecka spelar MFF allsvensk fotboll igen på söndagen när Falkenbergs FF besöker Eleda Stadion.

Så sent som för två veckor sedan möttes lagen på Falcon Alkoholfri Arena uppe i Falkenberg. Jo Inge Berget satte det tidiga segermålet och sedan fick MFF freda sitt mål med näbbar i klor efter att ha blivit reducerade till tio man.

– Det var en hård kamp och en fantastisk kamp, inte minst försvarsmässigt. Jag har nog aldrig sett kapten AC arbeta så hårt i defensiven. Det ska bli skönt att spela mot Falkenberg elva mot elva imorgon, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

– Vi ska ut och visa vad vi kan. Vi har många fina segrar bakom oss och har inte förlorat på länge, men vi kan göra det ännu bättre framöver. Vi ska spela snabbt framåt så att varken jag eller supportrarna slumrar till.

Isaac Kiese Thelin är tillbaka och startar i söndagens mot Falkenbergs FF. Det bekräftade tränare Jon Dahl Tomasson på pressträffen dagen före match.

Isaac Kiese Thelin var spelaren som drog på sitt det röda kortet i Falkenberg för två veckor sedan. Nu är han tillbaka från avstängning.

– Han ska inte göra samma sak igen, sa Jon Dahl Tomasson med ett skratt på lördagens pressträff. Isaac startar imorgon. Han är betydelsefull för oss och vill gärna spela fotboll och prestera hela tiden. Gula och röda kort kostar, det har vi snackat om, men nu är han tillbaka.

Anel Ahmedhodzic är avstängd efter att ha samlat ihop till fyra gula kort. Glädjande är dock att Lasse Nielsen och Rasmus Bengtsson tränar för fullt igen efter sina skadebekymmer.

– Det var Rasmus första träning där han var med hundraprocentigt i alla moment. Men det gäller att vara förnuftiga och inte chansa för tidigt. Det finns det ingen anledning till när vi har många alternativ.

– Vi har Lasse och Oscar som kan gå in och Franz presterar gott. Fotboll är fantastiskt, det kan vända snabbt och det gäller att ta sina chanser. Ju fler som presterar, desto fler har vi att välja mellan och det är bra för klubben.

Matchen börjar 14:30 och sänds på Kanal 5 & Dplay.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners