Inför Malmö FF – Drita FC

Publicerad 16 juli 2018 i Nyheter

Europa är tillbaka i Malmö! På tisdagskvällen spelar MFF returmatch mot Drita FC från Kosovo i Champions League-kvalets första runda.

Malmö FF – Drita FC
Tisdag 17 juli 19:00
Stadion

Köp biljett

Drita FC tog sin andra ligatitel när man vann mästerskapet i Kosovo den gångna säsongen. Titeln gav en plats till Champions Leagues förkval, där Drita FC slog ut mästarna från Andorra, San Marino och Gibraltar, vilket gav avancemang till första kvalrundan och möte med Malmö FF.

MFF vann första ronden i Kosovo med 3-0 efter mål av Carlos Strandberg, Arnór Traustason och Markus Rosenberg. MFF:s tränare Uwe Rösler har klart för sig vad han vill se när domaren blåser i pipan imorgon kväll.

– Det gäller att vi startar matchen med fullt fokus och inte öppnar några dörrar för motståndaren att komma in i matchen, säger han och fortsätter:

– Vi är i ett Champions League-kval och även om vi leder med 3-0 kan vi inte underskatta någon motståndare. Att göra mål är nyckeln. Förhoppningsvis kan vi göra mål och sätta oss i en position att kunna genomföra byten senare i matchen.

För MFF:s del har återstarten efter speluppehållet inneburit en intensiv matchperiod med tre matcher på en vecka. Matchen mot Drita FC blir den fjärde inom loppet av tio dagar, något som öppnar för viss rotation i laget.

– Det kommer att bli förändringar, men förnuftiga förändringar. Vi har fullt förtroende för att de spelare som kommer in kan göra det lika bra. Vi ska inte göra massa byten för sakens skull, utan vi måste vara på vår vakt och redo att kämpa för att ta oss till nästa runda.

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
11 Alexander Jeremejeff
17 Rasmus Bengtsson
20 Bonke Innocent
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian
39 Felix Konstandeliasz

huvudpartners

officiella partners