Inför Malmö FF – Celtic FC

Publicerad 24 augusti 2015 i Nyheter

Imorgon är det äntligen dags för den avgörande playoff-matchen till Champions League. Åge Hareide och Markus Rosenberg förväntar sig en intensiv match både på plan och på läktarna.

MFF står på tröskeln till Champions Leagues gruppspel när Celtic FC gästar Stadion på tisdagen. Den första matchen slutade 3-2 till skottarna, vilket betyder att MFF är vidare på 1-0, 2-1 eller tvåmålsvinst. Det kan alltså räcka med ett enda mål, men Åge Hareide väntar sig en tuff match.

– Jag såg Celtic spela borta mot Qarabag och de gjorde bra ifrån sig. De försvarade sig bra och är mer balanserade än Salzburg. Men vi har självförtroende och får extra skjuts från vår publik. Dessutom är Enock Kofi Adu och Markus Rosenberg tillbaka och förstärker laget, säger han.

Markus Rosenberg som var avstängd i den första matchen mot Celtic FC är alltså tillbaka i truppen. Han är en av tre spelare som var med under fjolårets framgångsrika kval till Champions League.

– Vi har ingen press på oss. Vi har gjort det en gång och kan göra det igen. Det är mycket lättare andra gången eftersom vi vet att vi kan klara av det, säger Markus Rosenberg.

Mycket av snacket inför matchen har handlat om publikstödet. Stadion är helt slutsålt och alla som sett MFF spela Europamatcher hemma vet vilken elektrisk stämning det kan bli.

– Det är väldigt tight här. Publiken är enad och atmosfären de skapar ger spelarna energi, säger Åge Hareide.

Markus Rosenberg ser också hemmastödet som en klar fördel.

– Många favorittippade lag har kommit hit och förlorat, säger han.

Truppen:
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Carvalho, Yoshimar Yotún
Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Guillermo Molins, Erdal Rakip
Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti

Malmö FF – Celtic FC
25/8 kl 20:45
Malmö New Stadium

Biljetterna är slutsålda men matchen visas på TV6.

huvudpartners

officiella partners