Inför Malmö FF – BK Häcken

Publicerad 19 november 2021 i Herr,Nyheter

På lördag fortsätter Allsvenskan efter ett landslagsuppehåll där flera MFF:are varit iväg och samlat på sig erfarenhet och energi. I den 28 omgången väntar möte med BK Häcken på hemmaplan. För att hedra Bengt Madsens minne kommer Eleda Stadion under matchdagen att tillfälligt byta namn till Bengt Madsen Stadion.

Adi Nalic under hemmamötet med AIK.

MATCHINFORMATION

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Bengt Madsen Stadion
TV-sändning: 
discovery+

I skrivande stund finns ett fåtal platser kvar till matchen.

JON DAHL TOMASSON OM:

Återsamlingen:

– Vi har haft många spelare, både bland de yngre men också de något äldre, som varit iväg på landslagssamlingar. Det har gett spelarna erfarenhet och de kommer tillbaka till laget med god energi. Ismael Diawara har fått hålla nollan i sin landslagsdebut i VM-kvalet med Mali, Sergio Peña fortsätter att vara en nyckelspelare för sitt Peru och gjorde mål igen. Martin Olsson och Oscar Lewicki har varit iväg med det svenska landslaget och i Bosnien-Hercegovina fortsätter Anel Ahmedhodzic och Adi Nalic att växa. Antonio Colak har kvalificerat sig till VM med sitt kroatien, och då nämner jag bara några.

Att ha tre spelare borta på grund av avstängningar:

– Det stämmer att vi har en del avstängningar imorgon men oavsett så kommer det stå elva otroligt taggade himmelsblå spelare ute på plan som kommer göra precis allt för att ta oss ett steg närmare guldet. Utsikterna är alltid bättre när man leder serien men det krävs ett hårt arbete för att vi ska fortsätta att göra det. Och det är vi väl medvetna om. Under hela året har vi roterat runt och visat att vi har en bred trupp som klarar av att anpassa sig till olika formationer så ja, vi har ett antal spelare borta men det är inget jag känner oro inför.

Motståndaren Häcken:

– Det är ett lag som är duktiga på att göra mål. Jag tror att de bara gått mållösa från tre matcher så där är de näst bäst i serien och vi är de enda laget som gjort det bättre. Gör man mål i mer eller mindre varje match man spelar så säger det en hel del om vilken kvalité som finns i laget. Så det är duktiga spelare som kommer hit och möter oss imorgon.

Hyllningen av Bengt Madsen:

– Alla fotbollsklubbar har en historia och Malmö FF är duktiga på att ta till vara på traditioner och hylla föreningens föregångare och hjältar. Det kommer komma mycket publik imorgon och med deras stöd känner får vi en extra tro på oss själva och övertag på vår motståndare. Imorgon går vi ut och vinner tillsammans.

sammandrag från mötet i våras

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners