Inför Malmö FF – AIK

Publicerad 22 oktober 2017 i Nyheter

Närmre 21 000 har köpt biljett för att se svenska mästarna MFF möta tvåan AIK på måndagskvällen.Sex dagar har gått sedan Malmö FF säkrade SM-guldet med en 3-1-vinst borta mot IFK Norrköping. Underläge i paus vändes till seger i andra halvlek och därmed var föreningens 20:e SM-guld ett faktum. Laget stannade kvar i Norrköping över natten och firade guldet och dagen därpå blev det hyllningar på hemmaplan. Efter en vecka fylld av glädje och firande är det nu dags att skifta fokus till måndagens toppmöte mot AIK.

– Jag kan tänka mig att många trodde att det var här vi skulle vinna, men nu lyckades vi göra det tidigare vilket är härligt. Jag förväntar mig en häftig upplevelse och inramning. Men mitt i all glädje är det viktigt att vi gör vårt jobb så att vi är lika glada efteråt som innan, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson.

AIK är inne i en bra period med fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste matcherna. Laget är i vanlig ordning starka bakåt, men 13 gjorda mål på de tre senaste vittnar också om en fin offensiv.

– AIK är ett försvarsstarkt lag som täcker stora delar av planen. Därför blir det ännu viktigare att hitta rörelser och komma in bakom med ett fartfyllt passningsspel. Vi ska ta kommandot och vara skickliga i vår offensiv, säger Magnus Pehrsson.

– De har en tydlig rollfördelning i laget och en bra variation mellan djupledsspel och bollhållande spel. Jag tycker man kan se att de har utvecklats under hösten, precis som vi. Vi kan se fram emot en jämn och bra match.

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Magnus Wolff Eikrem, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Anders Christiansen, Samuel Adrian 

Rasmus Bengtsson missar matchen på grund av avstängning. Behrang Safari och Felipe Carvalho saknas på grund av skador. 

huvudpartners

officiella partners