Inför Malmö FF – AIK

Publicerad 26 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Allsvenska slutspurten är igång och på onsdag står tre tunga poäng på spel när AIK gästar Eleda Stadion. Ut på gräsmattan kliver ett revanschsuget himmelsblått lag på jakt efter en seger.

Jo Inge Berget firar ledningsmålet på Friends Arena under mötet mellan lagen i våras.

MATCHINFORMATION

Avspark: 19:00
Spelplats: 
Eleda Stadion
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM: 

….att Oscar Lewicki är tillbaka
– Oscar är fri från sin skada och är uttagen imorgon, det är vi alla riktigt glada för. Sen om han startar eller inleder på bänken det får vi se imorgon. Jag har pratat gott om Oscar många gånger och jag skulle kunna stå här och göra det igen. Han är en utmärkt spelare och har tränat på bra och det känns härligt att ha honom tillgänglig igen. Vi har många duktiga spelare i lagen men om man tittar på just den spelartypen så har vi inte många som är som just Oscar.

…höstens slutspurt
– Om någon frågat min inför säsongen om jag skulle vilja spela i Champions League och samtidigt spela om ett nytt SM-guld till klubben så hade jag svarat ja med glädje. Det innebär att vi spelar flest matcher av alla och att vi inte får samma återhämtning som alla andra men det är en ren glädje att spela de här matcherna. Det är ren glädje att spela i Champions League, det är ren glädje att spela om ett SM-guld. Det är en enorm glädje att spela inför våra supportrar igen. Där finns en fantastisk positiv känsla som vi ska utnyttja och ta med oss i vårt spel så här i slutet av säsongen. Så vi ska räta på oss, spela för våra fantastiska supportrar med ett leende på läpparna.

… morgondagens matchbild
– AIK har inte släppt in så många mål och är starka defensivt. De kommer säkert vara nöjda om de får med sig en poäng härifrån. Vi har en plan för hur vi ska komma härifrån med samtliga tre poäng. Tittar vi på matchen mot Varberg måste vi bli bättre på att hantera en matchbild med 95 avbrott och bara 46 effektiva minuter. Det gick för långsamt där uppe och vi gjorde inte en tillräckligt bra insats i den matchen. Vi ska göra det bättre mot AIK istället och i matcherna som återstår.

sammandrag från mÖTET på friends arena

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners