Inför Malmö FF – AIK

Publicerad 24 juni 2020 i Herr,Nyheter

Kvartsfinal i Svenska Cupen står på programmet när AIK gästar Eleda Stadion på torsdagskvällen.

Malmö FF har inlett Allsvenskan med två oavgjorda matcher och vinst. Men nu är det dags att låta serien vila tills på söndag och istället fokusera på kvartsfinalen i Svenska Cupen mot AIK hemma på Eleda Stadion.

Och med Marcus Antonsson och Jo Inge Berget tillbaka på träningsplanen är kampen om de elva startplatserna hård.

– Vi har många duktiga spelare i truppen och de som har visat framfötterna har också störst möjlighet att få spela. Det är precis så det ska vara i en klubb som Malmö FF, säger Jon Dahl Tomasson.

Det är 31 år sedan MFF vann Svenska Cupen och att det är en viktig turnering för klubben är ingenting som Tomasson hymlar med.

– Vi har förlorat många finaler genom åren och nu vill vi gärna avancera till semifinal. Vi ska alltid sträva efter att vinna allt och att få en pokal till i huset vore gott. Det är fantastiskt med den här typen av matcher som betyder så mycket.

Mot AIK vill Jon Dahl Tomasson se ett rakare Malmö FF med färre sidledspassningar.

– Vi ska låta bollen gå runt men göra det i ett högre tempo. Jag är nöjd med presspelet så här långt, det har fungerat väl. Mot Varberg skapade vi många målchanser och nu gäller det att vara effektiv, det har med tajming och skärpa att göra, säger MFF-tränaren.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners