Inför lördagens toppmöte på Malmö Stadion

Publicerad 28 juni 2024 i Dam,Nyheter

Stormatch i Elitettan väntar på lördagen när MFF tar emot serieledande Alingsås IF på Malmö Stadion. Här är tränare Jonas Valfridssons tankar inför toppmötet.

MATCHFAKTA

Malmö FF – Alingsås IF
Lördag 29 juni, 15:00
Malmö Stadion

Fri entré för samtliga årskortsinnehavare (dam och herr.) Biljetter till matchen köper du här.

Jonas Valfridsson om:

…läget i truppen:
– Det ser relativt ljust ut och de flesta är tillbaka i träning igen, förutom de som varit borta lite längre. Rebecka (Holm) är borta fortfarande. Men övriga med småskavanker är tillbaka, sedan om de kan starta eller inte är en annan fråga. Bea (Persson) är en spelare vi diskuterar, samma med Anna (Welin) som varit lite sjuk i veckan och Nova (Rolfsson) som kommit tillbaka bättre och bättre.

…motståndaren:
– De leder serien och gör det för att de varit bäst hittills. Sedan spelar de en annorlunda fotboll än vad vi gör. Lite mer fysiskt, lite rakare och mer kamp. Och de är skickliga på det. De är bra på att få in spelare i straffområdet och att göra mål på situationerna. För oss handlar det om att hitta en matchbild där vi kan kontrollera bollen, men även hitta en variant där vi behöver bryta ner deras kollektiva försvarsspel på ett bra sätt. Matchbilden lär vara att vi är bollägande och de lär försöka ställa om på oss.

…lagets utveckling sedan premiären mot Umeå IK:
– Det är jätteskillnad på var vi är idag jämfört med matchen mot Umeå. Självklart har vi utvecklat alla delar av spelet på tre månader. Det ska givetvis bli kul att mäta sig med ett lag som Alingsås, men för oss handlar det om att vinna fotbollsmatchen. Vårt fokus ligger på en match i taget och det här är en jätteviktig match för oss att vinna. Spelarna har varit målmedvetna under veckans gång och tränat hårt. Det blir en prövning, men en väldigt spännande sådan.

PUBLIKINFORMATION

Väskförbud gäller
Till följd av beslut från Polismyndigheten är det förbjudet att ta in väskor eller påsar på matchen. Förbudet gäller oavsett storlek eller material. Undantag får göras av medicinska skäl, samt för dig som har behov av skötväska för små barn. Dessa väskor kommer att kontrolleras noggrant vid inpassering och får inte innehålla annat än det nödvändiga.

Det finns inte några förvaringsmöjligheter för väskor på Malmö Stadion.

Insläpp
Entréerna öppnar 14:00.

Kiosker och servering
Supporterhuset står för kiosker och servering. Det kommer bland annat finnas möjlighet att köpa grillad korv.

För de yngre
Möjlighet till ansiktsmålning finns på Malmö Stadion.

huvudpartners

officiella partners