Inför kvartsfinalen mot AIK

Publicerad 13 mars 2022 i Herr,Nyheter

Milos Milojevic med senaste nytt från MFF-lägret inför måndagens kvartsfinal mot AIK.

Malmö FF – AIK
Måndag 14 mars 19:00
Malmö IP
Biljetterna är slutsålda

Milos Milojevic om

Hur mycket han har kollat på AIK

Mycket. De försöker utveckla sitt spel från förra året. AIK kan, precis som vi i Malmö, konsten att inte spela sin bästa match och ändå vinna. Bartosz [Grzelak] har gjort ett bra jobb där. När han kom låg de illa till men de har byggt därifrån och blivit bättre och bättre. Det är ingen slump att de slutade tvåa förra året, de förtjänade det med stabila prestationer. Det är så du enklast förklarar AIK, stabilitet.

Motståndarnas manfall i backlinjen

De är väldigt trygga i sin spelmodell. Jag tror inte att det påverkar så mycket vem som spelar där. De spelar på samma sätt ändå. Jag tror att vi också måste tänka att de är effektiva offensivt, med spelare som Stefanelli, Bahoui och Elbouzedi. Det måste vi stoppa, men det viktigaste är att vi fokuserar på vår intensitet, på vårt spel och att vi kontrollerar matchen.

Största utmaningen för hans MFF imorgon

Att spela hela matchen på samma nivå. Att kontrollera hela matchen och att stå för en bra prestation över 90 minuter. Gör vi det så vet vi att vi kan slå alla lag.

Det märks på truppen att det är en viktig match imorgon

Ja, det märks. Spelare är motiverade att spela den här typen av matcher och vill du vinna cupen så måste du slå alla lag som står i din väg. 

Anders Christiansens status

Vi vill inte spela honom om han inte är hundra procent redo och riskera honom till premiären eller förlora honom en längre period. Alla lag hade saknat spelare av hans kvalitet men vi har 20-25 spelare i truppen så det finns möjlighet för en annan spelare att ta hans plats om han inte är redo.

Nyförvärvet Dennis Hadzikadunic

En riktigt bra spelare som har utvecklats bra under sin tid i Ryssland. Men han har inte spelat sedan i november och har bara gjort en halv träning med oss så vi vet inte exakt vilken fysisk nivå han ligger på. Fotbollsmässigt vet vi vad han håller för nivå. Vi får se om han är med imorgon eller inte, det är inte säkert ännu. Men administrativt är han spelklar.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners