Inför Kalmar FF – MFF

Publicerad 26 april 2017 i Nyheter

I Allsvenskans femte omgång ställs MFF mot Kalmar FF på bortaplan och det är ett MFF som har har tre raka segrar efter måndagens vändning mot Djurgårdens IF. Trots att Kalmar FF ligger sist i den allsvenska tabellen varnar Magnus Pehrsson för att det ofta kan vända snabbt för lag i Kalmars situation.

– Det är alltid så när man möter ett lag som är i den situationen som Kalmar FF är i. Någon gång så vänder det. Så därför utgår jag ifrån att det blir en tuff match eftersom de kan slå lite i underläge. Det kommer krävas en bra insats, helt klart, säger Magnus Pehrsson.

Den taktiska dispositionen på Magnus Pehrssons Malmö FF har varierat under inledningen av säsongen och backlinjens formation har varit ett återkommande tema.

– Om vi pratar försvarsspel så har vi faktiskt bara spelat en match med trebackslinje, och det är mot GIF Sundsvall. Men offensivt så kan man säga att vi har spelat med trebackslinje i alla matcher, eftersom vi har byggt upp spelet med tre försvarare.

Med tio inspelade poäng toppar MFF Allsvenskan men spelmässigt finns det fortfarande mycket att jobba på, förklarar Malmö FF:s huvudtränare

– För mig bygger fotboll mycket på positionering, och rörelse utifrån positioneringen. Vi har onekligen börjat säsongen bra men för att bli på den nivån vi skulle kunna vara så har vi en bra bit kvar, säger Magnus Pehrsson och pekar på andra halvleken mot Djurgården där han under stunder var missnöjd med avståndet mellan lagdelarna.

– Men jag är oerhört imponerad över hur vi spelar av matchen de sista minuterna efter vårt tredje mål. I min värld gör spelarna det nästintill perfekt.

Truppen som idag, onsdag, åker upp till Kalmar är oförändrad gentemot segermatchen mot Djurgårdens IF.

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson 

Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Felipe Carvalho, Behrang Safari, Pa Konate 

Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Erdal Rakip 

Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff

Kalmar FF – Malmö FF

Guldfågeln Arena
Torsdag den 27 april 19.00

Vill du stötta MFF på plats i Kalmar? Biljetter till matchen finns här.

huvudpartners

officiella partners