Inför Kalmar FF – MFF

Publicerad 27 november 2021 i Herr,Nyheter

Årets sista bortamatch för den allsvenska säsongen 2021 spelas i Kalmar. Ett stort himmelsblått bortafölje åker till Guldfågeln Arena för att stötta laget till tre poäng på söndag kväll.

Erdal Rakip och Antonio Colak var MFF:s målskyttar i 3–1-segern mot Kalmar FF på Eleda Stadion i våras.

MATCHINFORMATION

Avspark: 17:30
Spelplats: 
Guldfågeln Arena
TV-sändning: 
discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Läget i truppen:

– AC och JIB har båda varit ute o´på planen idag och åker med till Kalmar. Vi får avvakta och se hur de reagerar på dagens pass och tar därefter beslut om de är redo för spel imorgon. Bonke är avstängd så han får vi tyvärr lämna hemma. Annars är det ett spelsuget lag som åker upp till Kalmar.

Matchen i tisdags:

– Vi är med och tävlar i den bästa klubblagsturneringen i världen. Jag är övertygad om att vi kan hämta energi från det och vår prestation i matchen i tisdags. Det råder ingen tvivel om att vi spelar på en hög nivå och det spelet vi visade upp i veckan ska vi ta med oss in i matchen på söndag. Jag tror snarare att det tajta matchandet och prestationen vi har bakom oss, samt det läget vi besitter, ger oss en boost och en stor dos energi till de sista två matcherna i serien. Det är guldet vi strävar efter och efter fjolåret så vill vi inget annat än att fira ett guld tillsammans med våra fantastiska supportrar.

Motståndaren Kalmar FF:

– Kalmar är ett spelande lag som är skickliga och trygga med bollen. De har en tydlighet i det de gör och har presterat på en hög nivå på deras hemmaplan. Man kan välja hur man vill se på matchen på förhand men jag väljer att fokusera på hur vi ska spela och vad som krävs av oss för att vi ska gå vinnande ur matchen.

Nära 3000 MFF:are på plats:

– Imponerande, verkligen imponerande. Det är fantastiskt att känna det stödet från sina supportrar och nästan få en bortamatch på hemmaplan. Vi såg vilken betydelse det hade i Göteborg sist när det också var många supportrar på plats. Det visar hur mycket det här betyder för våra supportrar och det är ett stöd vi ska förvalta.

SAMMANDRAG FRÅN MATCHEN I VÅRAS

huvudpartners

officiella partners