Inför IFK Norrköping – MFF

Publicerad 15 oktober 2017 i Nyheter

I Allsvenskans 27:e omgång möter vi IFK Norrköping borta i en spännande match som kan betyda mycket för seriens utfall. Hemmalaget går för Europaplats och vi spelar för två stjärnor.

IFK Norrköping – Malmö FF
Östgötaporten
Måndag 16 oktober 19:00

Även säsongen 2016 möttes IFK Norrköping och Malmö FF på Östgötaporten den 16 oktober. Den gången var det kamp om SM-guldet mellan de två lagen och MFF:s 2–1-seger var i princip avgörande. En repris på det resultatet skulle ge MFF ett lysande läge inför de avslutande matcherna och kan på förhand till och med betyda säkrad mästerskapstitel, beroende på resultat i övriga matcher under söndagen.

– Vi är i ett superläge men det finns ödmjukhet och respekt för att det inte är klart. Det viktigaste är att alla är på det klara att vi ska göra vårt jobb klockan 19:00 på måndag. Vi vet om att vi ska ta fyra poäng för att bli mästare. Tar vi tre imorgon ser det väldigt bra ut, säger Magnus Pehrsson.

Motståndarnas formkurva är svajig och de senaste omgångarna har man blandat och gett. Starka segrar mot Hammarby IF borta och BK Häcken hemma har varvats med kryss mot Kalmar FF och förlust mot Halmstads BK. Men man har fortfarande chansen på Europaplats och Magnus Pehrsson är säker på att det blir en utmanande match.

– Jag tycker att det är ett bra lag som de senaste matcherna har bytt organisation till 3-4-3, eller 5-4-1, beroende på hur man nu ska se det. De har varit konsekventa med det och hittat rätt i organisationen med deras nuvarande trupp. De är på uppåtgående. Det blir en bra utmaning för oss i en spännande tid.

Truppen

Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Rasmus Bengtsson, Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Magnus Wolff Eikrem, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Markus Rosenberg, Anders Christiansen

Franz Brorsson missar matchen på grund av sjukdom. Felipe Carvalho är skadad.

huvudpartners

officiella partners