Inför IFK Norrköping – Malmö FF

Publicerad 27 april 2014

Allsvenskan rullar vidare för Malmö FF och nästa anhalt är IFK Norrköping borta på Nya parken i Norrköping.

– Ser man till prestationen nu senast mot Djurgården så är vi nöjda. Vårt offensiva spel är väldigt bra, inte minst i den andra halvleken, berättar Malmö FFs assisterandetränare, Olof Persson.

Tittar spelarna också på prestationen eller stirra de sig blinda på resultatet och poängskörden?
Direkt efter en match är det lite svårt att inte fokusera på resultatet, inte minst när man tappar poäng. Det känns som killarna visste om att de gjort en bra match trots att vi inte fick med oss resultatet. Där var några saker som vi måste bli bättre på för att inte bli straffade och det har vi tittat på.

Vad vet ni om IFK Norrköping?
– De är ett spelande lag med några individualister samtidigt som de har några grovjobbare. De har stor kvalité i den gamla MFF:aren Rawez Lawan som är finurlig och kreativ på mitten. Norrköping är absolut en svår motståndare, säger Persson.

– IFK Norrköping är ett bra lag. Jag såg dem senast mot AIK och där gjorde de en fin insats. Vi ska ha respekt för dem men samtidigt ska vi åka upp till Norrköping och spela vårt spel. Vi har gått igenom matchen mot Djurgården och tittat på vad vi gjorde bra och vad vi måste rätta till. Vi gör en av våra bästa matcher för säsongen och det är surt att vi inte fick med oss alla poängen men vi gör en bra prestation och det har varit positivt snack i truppen hela veckan, säger Malmö FFs målvakt, Robin Olsen.

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Filip Helander, Erik Johansson, Pontus Jansson, Ricardinho, Miiko Albornoz, Matias Concha

Mittfältare: Simon Thern, Simon Kroon, Guillermo Molins, Markus Halsti, Erdal Rakip, Emil Forsberg, Amin Nazari

Anfallare: Magnus Eriksson, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

Se matchen på plats:

Till alla er som ska se matchen på plats i Norrköping rekommenderar vi att köpa förköp. Vår tilldelade sektion är sektion Q och du köper biljetter här