Inför IFK Göteborg – MFF

Publicerad 03 november 2018 i Nyheter

Årets sista allsvenska bortamatch väntar i klassikermötet i Göteborg på söndag.IFK Göteborg – Malmö FF

Söndag 4 november 15:00Gamla UlleviSupporterinformation

Ettan mot tvåan i den allsvenska maratontabellen, det är vad som väntar i Göteborg på söndag. Trots att det skiljer många placeringar mellan lagen i årets tabell är MFF-tränaren Uwe Rösler övertygad om att det finns extra tändvätska till matchen.

– Det är som ett derby och det är härligt. Vi har inte haft så många derbyn i år. Historiskt sett är det ett möte mellan svensk fotbolls två största. Det innebär alltid mer intensitet.

I IFK Göteborg gör trotjänaren Tobias Hysén sin sista hemmamatch innan han avslutar karriären efter säsongen.

– Det blir ett speciellt tillfälle för honom. Han har haft en bra karriär. För Göteborgs del kan de rädda lite av sin säsong i en sådan här match. Det ger dem något att spela för. För oss är det samma förutsättningar som tidigare. Vi behöver vinna.

– Vi vill göra oss själva och våra supportrar stolta. Den här matchen betyder mycket och vi vill ge dem ett bra resultat att glädjas åt.
MFF kommer från en stark prestation efter 4-0 hemma mot Örebro SK. En match som betydde värdefull speltid för ett gäng spelare som inte fått så många minuter under hösten.

– Ta Carlos till exempel, det var fantastiskt att han fick göra ett mål. Det ger honom en boost. Jag är verkligen glad för honom. Det är viktigt att vi spetsar konkurrensen igen.

Den enda förändringen i truppen jämfört med senast är att Rasmus Bengtsson är tillbaka. Andreas Vindheim utgår på grund av avstängning (tre gula kort).

Truppen
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
27. Johan Dahlin
29. Fredrik Andersson
31. Franz Brorsson
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners