Inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 24 april 2013

Tungviktsmöte när MFF åker upp till Göteborg för tidig seriefinal.

 

Två lag har inlett Allsvenskan bättre än alla andra – IFK Göteborg och Malmö FF. Båda lagen ligger på 13 poäng efter 5 omgångar. För MFFs del har säsongsstarten samtidigt inneburit ständiga rotationer i startelvan. Något som normalt sätt inte brukar vara optimalt, men som MFF alltså rett ut på bästa sätt. 

En del av förhandssnacket har handlat om att lagen har två olika spelstilar. I MFFs trupp är Pontus Jansson tillbaka efter skadan på försäsongen, men han tonar ned diskussionen om lagens spelsätt.

– De brukar backa hem och så har två snabba killar där uppe som vi måste se upp med. Men de har individuellt skickliga spelare och kan spela sig fram när de vill. Det blir ingen lätt match hur de än spelar.

MFFs tränare Rikard Norling poängterar vikten av att laget kommer förberett.

– Vi möter ett IFK Göteborg som börjat mycket bra. Starka defensivt och nu har det fått fart på målskyttet. Det gäller att vi vet vad vi ska göra och håller absolut fokus på uppgiften.

 

Till matchen har Norling tagit ut följande trupp:

Målvakter: Johan Dahlin och Robin Olsen
Backar: Ricardinho, Filip Helander,Markus Halsti, Miiko Albornoz, Pontus Jansson och Pa Konate
Mittfältare: Emil Forsberg, Simon Thern, Erik Friberg, Jiloan Hamad, Simon Kroon och Pawel Cibiki,
Anfallare: Magnus Eriksson, Tokelo Rantie, Dardan Rexhepi och Benjamin Fadi

 

För er som reser upp till matchen ber vi er läsa följander information

Är det så att du inte har möjlighet att resa upp till Göteborg så rekommenderar vi dig att se matchen tillsammans med hundratals andra MFF:are i Restaurang 1910 på Swedbank Stadion. Läs mer här