Inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 15 maj 2019 i Nyheter

Ettan mot tvåan i Maratontabellen. Mesta mästarmötet. Imorgon är det dags för IFK Göteborg – Malmö FF på Gamla Ullevi.

– Det är speciellt att spela den här typen av matcher. Jag gillade spelarnas intensitet på träningen idag, man märker att det är en stor match. Och sedan jag kom hit har den här gruppen av spelare varit som bäst i de stora matcherna, säger Uwe Rösler efter onsdagens träningspass

IFK Göteborg har överraskat under säsongsinledningen. Torsdagens motståndare går in i den nionde omgången som tabelltvåa med fem vinster, en oavgjord och två förluster som facit efter åtta matcher.

Men MFF har ett starkt bortafacit de senaste åren mot IFK Göteborg. Fyra vinster de senaste fem åren och inte en förlust sedan 2009. I höstas åkte Uwe Rösler och MFF upp till Gamla Ullevi och tog hem segern efter tre mål i andra halvlek. MFF:s huvudtränare förväntar sig en tuffare utmaning imorgon.

– Förra året var IFK Göteborg i en helt annan situation, men de första 50 minuterna skapade de problem för oss innan vi avgjorde matchen. Nu går de riktigt starkt och är seriens kanske bästa omställningslag. Det blir en bra match imorgon mellan två bra lag.

Fem stycken spelare i A-truppen är otillgängliga mot IFK Göteborg. Lasse Nielsen, Fouad Bachirou, Franz Brorsson och Jo Inge Berget är skadade medan Anders Christiansen är avstängd efter tre gula kort.

huvudpartners

officiella partners