Inför IF Elfsborg–MFF

Publicerad 21 september 2019 i Nyheter

Under söndagen är det dags för en ny bortamatch i Allsvenskan. IF Elfsborg står för motståndet på Borås Arena.

I torsdags inleddes årets gruppspel i UEFA Europa League. Det blev tyvärr förlust mot FC Dynamo Kiev efter ett sent avgörande på Olympiastadion i Kiev. Men redan i morgon, söndag, väntar en ny match på Borås Arena.

I Allsvenskan siktar MFF på att bygga vidare på den senaste tidens fina resultatrad. I början av september blev det storseger mot Kalmar FF på bortaplan med 5-0 och för en vecka sedan besegrades IFK Norrköping hemma på Stadion med 1-0. I morgon står IF Elfsborg för motståndet.

– Vi känner till Elfsborg väl. Det är finalkaraktär på matchen i morgon och vi behöver få med oss ett positivt resultat. I hemmamatchen här på Stadion gjorde Elfsborg det väldigt bra fram till att de fick en spelare utvisad, vi hade det tufft första halvtimmen men lyckades vinna, säger Uwe Rösler efter lördagens matchförberedande träning.

– Går vi in med samma inställning som i senaste bortamatchen mot Kalmar så tror jag att vi har en bra chans.

Senaste mötet lagen emellan spelades på Stadion i mitten av maj då MFF vann med 4-1. Senaste mötet på Borås Arena var i förra årets premiäromgång, vilket slutade med MFF-seger sedan Arnór Traustason gjort det matchvinnande målet.

IF Elfsborg kommer till spel med två raka oavgjorda matcher i bagaget, mot IK Sirius och AFC Eskilstuna. Dessförinnan tog laget två raka segrar, mot Östersunds FK och GIF Sundsvall. De återfinns på nionde plats i den allsvenska tabellen med 29 inspelade poäng efter 23 omgångar.

huvudpartners

officiella partners