Inför IF Elfsborg – Malmö FF + väderinformation

Publicerad 27 oktober 2013

Över 300 supportrar hade tagit sig till Mariedals IP för att bevittna dagens träning och ge sina sista lyckoönskningar innan laget satte sig på bussen för att resa upp till Borås. Laget är nu på plats i textilstaden och har börjat uppladdningen inför morgondagens stora drabbning.

– Vi ser fram emot matchen. Vi har gjort våra förberedelser och har jobbat hårt hela säsongen för att komma hit men vi är fortfarande väldigt energifyllda. Under säsongen har vi visat styrka genom att hela tiden fokusera på rätt saker, och det är vad vi ska uträtta på planen, berättar Malmö FFs tränare Rikard Norling.

I torsdags spelade IF Elfsborg match i Europa League där de föll mot danska Esbjerg hemma på Borås Arena. Trots förlusten har Norlings syn på Elfsborg inte försämrats utan han har största respekt mot det gulsvarta laget.

– Vi har titta på den matchen och vi kan, återigen, konstatera att Elfsborg är ett fint lag som är värd all respekt.

Supportrarna som tog sig till träningen idag var bara en försmak på vad som väntar spelarna imorgon när de springer in på arenan. Mellan 4000 till 5000 MFF-supportrar förväntas resa upp till matchen för att hjälpa laget till seger.

– Vi är lyckligt lottade. Det är få förunnat att ha den uppbackningen som vi har. Det är bara att tacka våran lyckliga stjärna.

 

Truppen:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Matias Concha, Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Erik Johansson, Filip Helander, Pa Konate, Ricardinho
Mittfältare: Jiloan Hamad, Simon Thern, Erik Friberg, Emil Forsberg, Markus Halsti,
Anfallare: Magnus Eriksson, Dardan Rexhepi, Guillermo Molins, Pawel Cibicki

Gällande vädret:

Då SMHI har gått ut med information om att det kan bli väldigt blåsigt längs väskusten under måndagskvällen ringde vår evenemangsansvarig, Patrik Jandelin upp IF Elfsborgs motsvarighet och fick följande information:

– Jag har varit i kontakt med IF Elfsborgs evenemangsansvarig gällande matchen imorgon. Han har varit i kontakt med förbundet, matchdelegat och domare. Beskedet är att som det ser ut nu så skall matchen spelas som normalt, måndag 19.05.
Det kommer att blåsa kraftigt och regna men det skall planen och arenan klara. Naturligtvis kommer man att följa väderutvecklingen noga och skulle ett annat besked komma så går man ut med det på bred front direkt naturligtvis. Besked kan komma väldigt sent, ja rent av under matchen, om situationen skulle förvärras. Alternativ speldag är tisdag 19.05. Köpta biljetterna gäller naturligtvis även då. Inga biljetter återköps, berättar Patrik Jandelin.

Vår redaktör Martin Östling som reste upp med laget igår gav följande väderleksrapport ifrån Borås nu på morgonen.

– Flaggorna utanför hotellet fladdrar lite lätt i vinden. Än så länge är det som vilken oktorbermorgon som helst.

 
IF Elfsborg – Malmö FF
Borås Arena
Måndag 28/10 kl 19.05