Inför IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad 31 maj 2014

På söndag tar serieledande Malmö FF sig an serietvåan IF Elfsborg på Borås Arena. MFF har goda minnen från Borås Arena där de säkrade sin tjugonde ligaseger förra säsongen.

– Det känns bra att åka dit igen. Förra året var det första gången på hur länge som helst som vi vann där, säger Markus Halsti efter den sista träningen innan avresan mot Borås.

– Spelar vi som vi gjorde mot AIK, men med mindre misstag och om vi sätter våra målchanser så har vi bra chans mot Elfsborg. Jag tror det blir en bra match. Elfsborg har precis som vi spelat en bra fotboll i år, de kommer att bli en tuff motståndare, fortsätter Halsti.

Malmö FF har en möjlighet att utöka försprånget mot Elfsborg till sex poäng vid en vinst, men Åge Hareide vill inte se matchen som en sexpoängsmatch.

– Det kommer hända mycket innan säsongen är slut. Vad som än händer i Borås så är det tre poäng som vi jobbar för. Om vi vinner så ger det oss ett bra läge, men vi har även ett bra läge om vi inte vinner matchen. Vi håller oss lugna, det är många matcher kvar, säger Hareide på konstgräset inne på Malmö IP.

– Vi måste leverera, ha fokus på det vi kan och kunna förstärka det vi kan. Det är det viktigaste. Elfsborg spelar en bra fotboll på sitt konstgräs, de är väldigt duktiga där. Men alla lag har svagheter och vi måste kunna hitta dem. Vi tror vi vet vilka svagheter de har så vi kanske kan överraska dem. Vi ska upp och spela mycket aggressivt. Det laget som tror mest på sitt eget spel kommer att vinna matchen tror jag. Vi tror väldigt mycket på vårt eget spel, avslutar Hareide.  

Truppen:
Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Matias Concha, Mahmut Özen, Ricardinho, Johan Hammar

Markus Halsti, Emil Forsberg, Amin Nazari, Guillermo Molins, Petar Petrovic, Erdal Rakip

Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Markus RosenbergIF Elfsborg – Malmö FF
Borås Arena
Söndag 1/6 17.30