Inför hemmamatchen mot Norrköping

Publicerad 06 augusti 2002

Gudmundur Mete har ryggproblem och tvingas avstå, i övrigt är det samma manskap som får chansen att revanschera sig för förlusten i söndags.

Imorgon onsdag match igen och topp mot botten igen. Inte bara för MFF som ställs mot allvenskans jumbo för närvarande, IFK Norrköping, utan även för serieledarna Örgryte som möter Kalmar FF på Fredriksskans. Intressant att se hur de bägge topprivalerna klarar av sin uppgift att motsvara förväntningar och ta tre poäng. MFF har i färskt minne vilka svårigheter ett sådant företag kan innebära.

– Nu när allsvenskan vänder kommer de så kallade bottenlagen att bli allt svårare att tala med, skillnaden melan topp och botten är väldigt liten. Aggressiviteten och inställningen kommer att avgöra, säger Tom Prahl och understryker:
– Ska vi bli ett topplag måste vi vinna mer än en och annan match, det kräver rader av segrar, sviter.

I hemsidans månads- och halvtidssummering formulerar Prahl också det kortsiktiga målet att ta fyra poäng i matcherna mot Norrköping och Djurgården för att få till en tidig seriefinal i bortamatchen mot Örgryte.

Följande trupp är nominerad att påbörja en ny segerrad, och det är till femton sextondelar samma gäng som får chansen att revanschera sig för i söndags:

Målvakter
Mattias Asper, Lee Baxter.

Försvarare
Olof Persson, Jörgen Ohlsson, Daniel Majstorovic, Jussi Nuorela, Mikael Roth.

Mittfältare
Erik Johansson, Hasse Mattisson, Brian Steen Nielsen, Peter Sörensen, Joseph Elanga, Andreas Yngvesson.

Anfallare
Niklas Skoog, Peter Ijeh, Markus Rosenberg.

Gudmundur Mete har problem med ryggont och tvingas stå över, vilket öppnar för Olof Persson.

Tom Prahl inser att ett vid det här laget väldigt poängtörstigt Peking nog kan komma att spela försiktigt och defensivt, men tror inte de strävar efter samma släppa-upp-motståndarna-och-blixtkontra-taktik som Sundsvall och Elfsborg lyckades så bra med.

– IFK Norrköping har ett av allsvenskans bästa, mest spelande mittfält med Kristian Bergström, Thomas Olsson och Georgios Karathanarsis. Visst kan Norrköping också komma att backa hem, men jag tror inte risken är lika stor att vi blir ifrånsprungna av deras forwards. De är lite tyngre och bättre på inlägg än kontringar.

Revansch och växling tillbaka in på vinnarspåret står alltså på programmet på Stadion imorgon, och förhoppningsvis ger ett flertal i den härliga derbypubliken di blåe fortsatt stöd, för det behövs verkligen i den här typen av matcher, med måste- eller i alla fall ”borde verkligen-”karaktär.

/Tobias Christoffersson