Inför hemmamatchen mot Hammarby

Publicerad 26 september 2009

Med tre raka segrars råg i ryggen tar MFF emot hårt utsatta Hammarby på Swedbank stadion söndag eftermiddag. En förändring i matchtruppen: Ulrich Vinzents är tillbaka.

Malmö FF – Hammarby IF
Swedbank Stadion söndag 27 september 14.30

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Ricardinho, Markus Halsti, Jasmin Sudic

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Edward Ofere, Guillermo Molins, Jiloan Hamad, Agon Mehmeti.

– I ett sånt här läge handlar det om att fortsätta vidare på en positiv väg, och det går mycket av sig själv. Vi fokuserar på de saker vi gör som gör att vi gör mål och liksom inför varje match blir det lite små justeringar. Vi har tittat lite på organisationen och på några anfallsalternativ, annars har vi mest samlat kraft.

Det säger Hans Gren efter lördagens förmiddagspass inne på matcharenan, ett av två genomförda sedan torsdagkvällens sköna 3-0-seger över Gefle på Strömvallen.

– Första halvlek var väl inte så lysande spelmässigt. Men vi gjorde ett stabilt jobb, såg till att hålla dem borta från vårt mål och så fick vi hål på dem, det är viktigt mot Gefle. Tre poäng, tre plusmål och hållen nolla – det är klart godkänt.

Onekligen! MFF och alla MFF:are njuter av tre raka segrars medgång och framgång och alla kommer förstås att bege sig till Swedbank Stadion imorgon med förhoppningar om också en fjärde. För hammarbyare har däremot glädjeämnena i år så här långt varit ytterligt få. Söderbröderna kommer till Malmö med sex raka förluster, har bara vunnit två matcher efter U21-EM-uppehållet och har därmed nedflyttningshotet tungt ruvande över sig.

– Deras situation är prekär så till vida att de inte tagit några poäng på länge, men de hade faktiskt plus på GAIS i statistiken senast, 7-3 i skott på mål och 60-40 i bollinnehav till exempel, säger Hans Gren.
2-1 till GAIS blev matchen på Söderstadion i onsdags med, medan IFK Göteborg vann över Hammarby med 2-0 hemma i söndags.

 I förra månadsskiftet ersattes tidigare tränaren Tony Gustafsson av Thom Åhlund, en förändring som inte gett någon ”effekt” hittills.

– Vi vet faktiskt inte hur de kommer att spela imorgon. De har ny tränare och letar väl efter någon slags nyckel, och har spelat på två olika sätt de två senaste matcherna, säger Hans Gren.

På sitt sätt har MFF tredubbel revansch att utkräva på Hammarby. Dels för den snöpliga och rent ut sagt orättvisa uddamålsförlusten i vårens bortamöte, dels för inte en utan två hemmaförluster förra sommaren: först i cupen, sedan i serien. Trevligare då att tänka på höstmatchen på Söderstadion, med den sanslösa första halvleken som slutade 4-3, och som MFF till slut vann med 6-3.

Den enda förändringen i MFF-truppen är att Ulrich Vinzents är tillbaka, vilket leder till att Pontus Jansson får kliva av.

Tobias Christoffersson