Inför hemmamatchen mot Halmstads BK

Publicerad 28 april 2023 i Dam,Nyheter

På lördag väntar säsongens andra hemmamöte när Malmö FF ställs mot Halmstads BK på Malmö Stadion. Huvudtränare Maxim Khalil om Sarah Mellouk, truppläget och motståndet.

Maxim Khalil.

Malmö FF – Halmstads BK

Avspark: Lördag 29 april 14:00
Plats: Malmö Stadion
Biljetter: 100 kr ordinarie sittplats, 60 kr för ungdomar till och med 20 år.

För er som inte kan stötta laget på plats kommer Sydsvenskan att sända matchen här.

Maxim Khalil om..

Prestationen senast..
– Vi gör väldigt mycket bra, när vi får träff är vi svårstoppade. Jag tycker att vi får se den fotbollen vi vill spela och är skickliga på att hantera olika situationer under matchens gång utan att förlora vår identitet. De har ett skott på mål och det är straffen. Men ja, det grämer mig att vi släpper in ett mål.

Om att få igång Sarah Mellouk..
– Det är klart det är viktigt att hon kommer igång och att hon får ännu mer självförtroende. Men sen tycker jag där finns mer att hämta, det var inte hennes bästa prestation. Med det menar jag att jag har sett bättre prestationer när vi haft ögonen på henne, men sen är det klart att det är en jättefin prestation. Men det roliga är ju att det finns ännu mer att hämta.

Att möta Halmstads BK..
– Vi har respekt för Halmstad som har sex pinnar av nio möjliga. De vill spela en rätt attraktiv fotboll och kombinera sig igenom. De är skickliga en mot en, framför allt på ytterpositionerna. Jag förväntar mig en bra match där vi förhoppningsvis får bett i våra linjer och kan straffa dem.

Truppläget..
– Det är okej. Det är två–tre spelare med lite sjukdomar, där vi får se hur de känner sig under träningen idag och hur vi kan stegra dem. Sedan saknas Saga (Fredriksson) och Tilde (Wahlgren) alltjämnt och Cornelia (Lindgren) har fortfarande problem med foten så vi har kopplat in en läkare där. Annars ser det bra ut.

huvudpartners

officiella partners