Inför hemmamatchen mot Djurgården

Publicerad 09 maj 2009

Söndag eftermiddag möter MFF Djurgården i årets fjärde hemmamatch på Swedbank Stadion.
Robert Åhman Persson är tillbaka från avstängning och Jimmy Dixon från skada, medan Jiloan Hamad för första gången i år tar en plats i truppen.

Malmö FF – Djurgårdens IF
Swedbank Stadion söndag 10 maj 14.30

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Gabriel, Jimmy Dixon, Ricardinho, Jasmin Sudic, Ulrich Vinzents

Mittfältare och anfallare: Rick Kruys, Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Daniel Larsson, Edward Ofere, Jiloan Hamad, Robert Åhman Persson

Fyra raka allsvenska matcher utan seger, varannan oavgjord, varannan förlorad – det är MFF:s facit de senaste tre veckorna, med cupförlusten mot Mjällby blir det fem. Inget mål på fyra matcher och nio halvlekar sedan kvitteringen mot TFF alldeles innan paus. Samtidigt – fortsatt övertygande försvarsspel och genomgående bra insatser i matcherna. Så, var står MFF, och hur är stämningen i laget? Det fick bli första frågan till Hans Gren efter lördagens träning inne på Malmö Stadion.

– Jag tycker inte det påverkat oss något särskilt att vi inte gjort mål på några matcher – det är glada miner i laget. Hade vi spelat dåligt hade det varit en annan sak, men så länge vi skapar chanser och kommer till lägen så är vi inte oroliga, säger Hans Gren.
– Vi har varit minst lika bra som de andra lagen, även om de periodvis varit vassare. Men vi är nöjda med mycket av genomförandet i matcherna.

Fjärde gästande lag på Swedbank Stadion blir söndag eftermiddag Djurgården, 2000-talets dominanter i svensk fotboll med tre SM-guld. Årets säsong har de blårandiga dock börjat minst sagt skakigt; efter premiärsegern mot Örebro blev det fyra förluster på fem matcher innan måndagens andhämtande trepoängare hemma mot GAIS. För MFF:s del kan Djurgården som efter några matcher mot hembackande, defensivt fokuserade lag bli en välkommen spelande motståndare. Eller?

– Det får vi se. Djurgården började med att spela 4-3-3 men spelade 4-2-3-1 i den senaste matchen, mot GAIS. Mot alla lag som spelar så är det viktigt att hitta ytan mellan deras yttermittfältare och ytterback när vi ställer om. Samtidigt har de ett antal offensiva spelare som vi får se upp med, säger Hans Gren.

Tränarna gör några förändringar i truppen. Efter två veckors frånvaro på grund av lårskada är Jimmy Dixon frisk och tillbaka, medan Robert Åhman Persson återvänder efter avstängningen mot HIF senast. Agon Mehmeti och Jeffrey Aubynn är däremot indisponibla på grund av ljumskkänning respektive lårskada; för närvarande är det oklart när de båda kan vara redo för spel igen. Redo för spel och med i allsvensk matchtrupp för första gången i år är däremot Jiloan Hamad.

Hans Gren om Jiloan:
– Vi tycker att Jiloan Hamad har varit väldigt bra på träning och i de matcher han spelat med U21-laget, både som yttermittfältare och ytterback. Han har bra fart på fötterna, är initiativrik och blir en frisk fläkt i truppen. Han har haft en positiv utveckling hela tiden i år, och har motiverat sin plats väl.

/Tobias Christoffersson