Inför Helsingborgs IF – Malmö FF

Publicerad 01 november 2020 i Herr,Nyheter

På måndagen väntar säsongens andra Skånederby när Malmö FF reser till Helsingborg och Olympia.

MFF kommer till matchen mot Helsingborgs IF med gott självförtroende i ryggen. Laget besegrade IFK Göteborg med 3–1 förra helgen och veckans träningar har varit bra med samtliga spelare, förutom målvakten Johan Dahlin, tillgängliga.

Det innebär att spelare som Oscar Lewicki, Sören Rieks och Franz Brorsson är aktuella för spel. Dessutom är Jo Inge Berget tillbaka efter sin avstängning.

– Vi har en god situation i truppen och det känns naturligtvis bra. Att spela ett derby är alltid speciellt, även om vi kämpar i toppen och de i botten så kommer det bli en tuff match. Vi har fem matcher kvar och vi ska spela varje som en final, det är den attityden jag och spelarna har, säger MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson.

Med fem omgångar kvar att spela av Allsvenskan 2020 leder MFF i skrivande stund med åtta poäng före tvåan Djurgårdens IF. Precis som tidigare är tabelläget inget Jon Dahl Tomasson fäster någon större vikt vid.

– Det enda som är viktigt i mitt huvud just nu är matchen mot Helsingborgs IF. Det är Skånederby och allt kan hända när det handlar om en match. Vi vill utveckla vårt spel och leverera en god prestation, säger JDT.

– Efter förutsättningarna tycker jag att vi har löst den här säsongen utmärkt, både laget och klubben som helhet, säger Tomasson.

Avspark kl 19:00 på måndag. Du ser matchen på Dplay.se.

huvudpartners

officiella partners