Inför Hammarby IF – MFF

Publicerad 16 maj 2017 i Nyheter

I ett hektiskt spelschema är nästa uppgift för MFF en bortamatch mot Hammarby IF. Sex vinster och två oavgjorda matcher efter åtta omgångar har gett MFF ett avstånd på sex poäng ner till andraplatsen.

Trots söndagens intensiva match mot Östersunds FK betonar tränare Magnus Pehrsson att han tror på ännu en match med hög intensitet. 

– Vi har sett tendenser i Hammarbys matcher att de vill pressa högt och jag tror att det kommer att bli en match med hög energi. Vi kommer inte vara passiva åtminstone och det tror jag inte Hammarby kommer att vara heller, säger Magnus Pehrsson.

Förra årets möte på Tele2 Arena slutade med vinst för MFF med 3-2 och i årets Allsvenska har Hammarby IF spelat in tolv poäng, vilket gör att de ligger på en sjundeplats i tabellen. 

– Det är ett Hammarby som kommer att utmana oss. De kommer säkert att försöka låsa oss högt när vi har inkast och insparkar till exempel men jag tror att vi kommer att ha mer av bollen, där tror jag inte Hammarby kommer att störa oss, säger Magnus Pehrsson

Avstängningar på Franz Brorsson, Behrang Safari och Yoshimar Yotún gör att Magnus Pehrsson tvingas till förändringar i den trupp som under tisdagen reser upp till Stockholm. Felipe Carvalho är tillbaka från en ljumskskada men Tobias Sana är fortfarande sjuk och är inte tillgänglig. 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Felipe Carvalho, Dennis Hadzikadunic, Andreas Vindheim

Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Samuel Adrian

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Teddy Bergqvist

Hammarby IF – Malmö FF
Tele2 Arena
Onsdag den 17 maj 19.00

Köp biljetter till vår sektion här!

huvudpartners

officiella partners