Inför Hammarby IF – MFF

Publicerad 19 oktober 2019 i Nyheter

Ett toppmöte i ordets rätta bemärkelse väntar på söndagen. Serieledande Malmö FF spelar på bortaplan mot Hammarby IF som skuggar i tabellen, tre poäng bakom.

Jubel efter 2-1-målet i hemmamatchen mot Hammarby IF i våras.

MFF har sex raka allsvenska segrar, hemmalaget Hammarby IF har fem. Det är med andra ord två av seriens formstarkaste lag som gör upp om tre poäng på Tele2 Arena på söndag.

– Vi är avslappnade och vet vad som krävs eftersom vi har varit i den här situationen många gånger förr. Vi vet hur det är att känna pressen att vinna hela tiden. Varje match är en final nu och det är vad jag har betonat för spelarna. Matchen i Eskilstuna var lika viktig som den här, säger Uwe Rösler.

Ett intensivt sommar- och höstschema har satt sina spår i MFF-lägret som dragits med en del skador, inte minst på mittfältet. Anders Christiansen är inte återställd, men Sören Rieks och Oscar Lewicki är uttagna i truppen. Bonke Innocent är avstängd efter tre gula kort.

– Förberedelserna har gått bra för några spelare, men inte lika bra för andra. Jag skulle ljuga om jag kallade förberedelserna optimala, men jag känner mig lugn. De åtta-nio senaste dagarna har varit bra för oss och jag vet att vi är redo, vem som än spelar på mittfältet.

Tre matcher återstår och det är ett getingbo i toppen. Inte konstigt att söndagens drabbning snackats upp ordentligt på förhand, men Uwe Rösler understryker vikten av att inte bli för uppjagade.

– Den här gruppen av spelare är fullt medvetna om situationen. De har varit med förr. Därför pratar vi om den här matchen med lugn och ro, inte med stora rubriker.

huvudpartners

officiella partners