Inför Hammarby IF – MFF

Publicerad 15 maj 2018 i Nyheter

Malmö FF möter serieledande Hammarby IF i Stockholm under onsdagen.

Hammarby IF – Malmö FF
Onsdag 16 maj 19:00
Tele2 Arena
Biljett- och supporterinformation här

Daniel Andersson tog över huvudansvaret för MFF:s A-lag under måndagen. Idag vid lunchtid höll han i sitt första fotbollspass inne på Stadion.

– Vi fokuserade på några detaljer som känns viktiga. Både för matchen imorgon och för oss generellt. Man får hålla det kort och konkret, säger Daniel Andersson.

– Under perioden som varit har vi inte riktigt haft modet att spela den fotbollen vi kan spela. Det måste vi hitta tillbaka till och våga tro på vår egen förmåga att vara spelförande i matcher. Sen finns det alltid saker som kan utvecklas, som det kollektiva försvarsspelet i och kring box.

Hammarby IF toppar serien med 22 inspelade poäng. Sju segrar, en oavgjord och en nolla i förlustkolumnen vittnar om en stark form.

– Väldigt bra lag. Tydlig spelidé och skickliga på sitt konstgräs. Men som alla lag så har de sina svagheter och det gäller att hitta dem.

MFF får klara sig utan en kvintett skadade spelare. Fouad Bachirou, Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson, Arnór Ingvi Traustason och Behrang Safari dras alla med skadebesvär.

– Vi är hoppfulla att ha några av dem tillbaka på söndag. Men det tänker vi inte på just nu. Nu ligger fokus på de jag har med till Stockholm.

Truppen
Mathias Nilsson
Fredrik Andersson
Isak Ssewankambo
Eric Larsson
Franz Brorsson
Hugo Andersson
Lasse Nielsen
Egzon Binaku
Oscar Lewicki
Samuel Adrian
Bonke Innocent
Sören Rieks
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Pavle Vagic
Alexander Jeremejeff
Markus Rosenberg
Carlos Strandberg

huvudpartners

officiella partners