Inför Hammarby IF – Malmö FF

Publicerad 17 maj 2016 i Nyheter

Efter helgens stabila 3-0-vinst mot Gefle IF reser nu Allan Kuhn och Malmö FF upp till Tele2 Arena i Stockholm för bortamötet mot Hammarby IF. MFF-tränaren får tillbaka fyra spelare ifrån skador och avstängningar men tvingas lämna Anton Tinnerholm hemma efter att högerbacken samlat på sig tre gula kort. 

– Jag är väldigt nöjd med vad jag fick se i matchen mot Gefle IF – och då saknade vi fyra profiler. Vi har spelat många matcher och där är många spelare som spelat mycket, så jag har satt upp den startelva som jag tror är mest pigg och klar för att spela imorgon. Sen har vi även en stark bänk som gör att vi kan ändra om, säger Allan Kuhn.

Att Tele2 Arenas konstgräs är väldigt snabbt är väldokumenterat av såväl hemmalag som bortalag – och Malmö FF är inget undantag. Allan Kuhn betonar dock att underlaget inte haft någon påverkan när han tagit ut sin trupp.

– Jag har tagit ut ett lag som är bra med bollen och jag hoppas att vi ska ha bollen mer än hälften av tiden, även om det är Hammarbys hemmaplan.

I hemmamatchen mot Gefle IF drog Anton Tinnerholm på sig säsongens tredje varning och är därmed avstängd mot Hammarby IF. Den mest naturliga ersättaren är Andreas Vindheim men då norrmannen dragits med skador och ännu inte spelat i årets Allsvenskan har Kuhn fått titta efter andra alternativ.

– Det gick rätt snabbt att tänka fram Anton Tinnerholms ersättare och vem det blir får ni se på onsdag, säger Kuhn.

Till onsdagens match får MFF tillbaka Jo Inge Berget som kurerat sig ifrån den skada han ådrog sig i Skånederbyt samt Markus Rosenberg, Oscar Lewicki och Rasmus Bengtsson som alla är tillbaka efter avstängningar.

– Det är skönt att vi har en nästintill skadefri spelartrupp, nu är det bara Carvalho som ska komma tillbaka. Jag är väldigt nöjd med att vi har så få skador med tanke på hur många matcher som vi spelat, avslutar Allan Kuhn.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason

Tobias Sana, Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Enock Kofi Adu, Anders Christiansen, Jo Inge Berget

Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Vidar Örn Kjartansson

Hammarby IF – Malmö FF
Onsdag 18 maj klockan 18.30
Tele2 Arena

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners