Inför Götene IF – Malmö FF

Publicerad 07 november 2015 i Nyheter

Svenska cupen handlar i år inte bara om titlar utan också en Europaplats. Resan börjar på söndag när Malmö FF möter Götene IF på Västerby IP i Götene.

Förra året tog sig MFF till svenska cupens gruppspel genom att besegra IS Halmia med 2-1. I år är det västgötska Götene IF som står för motståndet. 
Laget huserar i division 3 mellersta Götaland och parkerade sig på en femteplats i tabellen under den gångna säsongen. De målfarliga anfallarna Patrik Dahlin och Johan Karlsson stod tillsammans för 28 mål under året och laget har visat god offensiv form med nästan 2,5 gjorda mål per match. Man har dock också släppt in en del bakåt – över två mål per match. 

Statistiken tyder alltså på en målrik match på söndag, även om Malmö FF saknar avstängde Markus Rosenberg. För MFF blir matchen det första viktiga steget i en turnering som betyder mer än på länge. 

– Det absolut viktigaste imorgon är att vi ska ta oss vidare i Svenska cupen, sen ska vi även utnyttja matchen för att hålla matchtempot uppe inför de kommande veckorna, säger Åge Hareide. 

Av att döma ifrån lördagens träning på plan 6 på Stadionområdet kommer Åge Hareide att ställa upp med en väldigt offensiv formation på Västerby IP.

– Självklart ska ställa upp offensivt, vi måste ju gå vidare, berättare Hareide och fortsätter:

– Du kan kalla det en 4-3-3 uppställning. Det kan vara intressant att testa det då vi har spelarmaterialet till det. Om vi bara får igång våra ytterbackar och får fler löpningar ifrån våra centrala mittfältare så kan vi hota betydligt mer jämfört med ett traditionellt 4-4-2.

Hur mycket har ni tittat på Götene IF?

– Vår Chefsscout, Vito Stavljanin, har haft folk som tittade på deras träningsmatch mot Skövde så vi kommer gå igenom deras synpunkter på resan upp. Vi ska inte vara dumma, utan vi ska förbereda oss som om det vore vilken match som helst – och det gör vi också, säger Åge Hareide.

Götene IF – Malmö FF
Västerby IP, Götene
Söndag 8 november kl 13:00
Götene IF streamar matchen för 99 kronor

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún.

Vladimir Rodic, Enock Kofi Adu, Erdal Rakip, Agon Mehmeti, Simon Kroon, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg

huvudpartners

officiella partners