Inför Gefle – Malmö FF

Publicerad 27 juli 2012

Malmö FF åker upp till Gävle redan ikväll efter ett bra träningspass nere på Mariedals IP där Rikard Norling berättade att samma rörelse som i matchen mot GAIS blir även viktigt imorgon.

Hur har stämningen varit efter GAIS?
Jag tror att vinsten mot GAIS ger oss en fördel när vi går in i den här matchen. Framförallt att vi visade med ett väldigt fröjdigt anfallsspel och god attityd att vi kan göra väldigt mycket. Sen är det klart att vi kan utveckla oss och vårt spel ytterliggare på bortaplan. Men hellre att vi utvecklar någonting som är offensivt och nästan naivt på bortaplan till något som blir mer hanterbart än tvärtom, att vi inte vågar göra någonting.

Vad blir nyckeln till att slå Gefle?
Att vi har väldigt mycket rörelse. Den rörelsen vi har haft i vårat anfallsspel och ytterliggare en nivå på det är allt.

Inför matchen mot Örebro tränade ni även på Mariedals IP och du tyckte att det märktes i matchen då laget började med bra energi direkt första 20 minuterna. Hur ska ni bibehålla energin hela matchen?
Vi har gjort oss en matchplan som vi ska följa hela tiden. Kan vi hålla fart och fläkt kring dem i hela matchen så har vi i alla fall följt matchplanen.

Malmö FF åker upp till Gävle med 20 spelare

Johan Dahlin, Viktor Noring,

Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Markus Halsti, Ricardinho, Filip Stenström, Filip Helander

Daniel Larsson, Jiloan Hamad, Simon Thern, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Wilton Figeuiredo, Dardan Rexhepi, Alexander Nilsson, Erik Friberg, Simon Kroon, Amin Nasari

 

Till er som ska upp till Gävle och stötta laget:

Arenan öppnar en timme innan match.

Man kan inte köpa biljetter i anslutning till bortainsläppet utan man måste gå till biljettluckorna.

Priset på plats är 90 kr för ungdom (upp till 18 år) och 150 kr vuxen.
Köper du förköp så blir det 30 kr billigare och det gör du här

För er som kör upp så finns det parkering i anslutning till arenan.

 

Vi ses i Gävle
Framåt Malmö!