Inför GAIS – Malmö FF

Publicerad 22 juli 2012

Malmö FF åker upp till Gamla Ullevi i Göteborg imorgon med två raka segrar och Rikard Norling pratade under dagens träning om en längtan att få med sig tre poäng hem till Malmö.

Vad tyckte du om matchen mot West Bromwich Albion i torsdags?
Första halvlek riktigt bra. Andra halvlek var mer försvarasspel och mindre bollinnehav. De växlade upp lite mer i andra om man ska vara ärlig.

Vad är det som är gör första halvleken så bra?
Jag tycker vi klarade av att ha ett tryggt och bra bollinnehav trots att de ville stätta stopp för det. De ökade i sin press och vädrade lite morgonluft och trodde ”De kommer inte klara det för att de inte är tillräckligt bra så visar vi vem som spelar i Premier league”, men så gjorde vi det och då tog vi udden ur dem. Jag tror att de insåg att vi skulle bli en svår nöt att knäcka.

Nu vänder serien, vad tycker du om den första halvan som gått?
Ömsom vin, ömsom vatten. Å andra sidan, de gångerna man har konsumerat vin så har det varit av den finaste årgången och vattnet har väl ändå varit kolsyrat får jag säga.

Vi vann mot GAIS hemma med 2-0 förra veckan, hur mycket ändrar man i spelet inför bortamatchen
Inte så mycket. Vi vill förstärka det vi kan göra bättre. Vi gjorde väldigt mycket bra senast men det kan man inte förutsätta att det ska hända igen utan nu måste vi jobba hårt för att återskapa.

Vi har ni två vinster i rad, vad är det för känsla som laget åker upp med till Göteborg imorgon?
Vi har ett bra självförtroende i det här laget. Med all rätt får man säga. Det finns många duktiga fotbollsspelare men vi ändå ödmjuka i vetskapen att vi måste jobba jättehårt imorgon för att få med oss ett resultat som vi längtar efter på bortaplan.

Morgondagenstrupp:

Johan Dahlin, Viktor Noring,

Ulrich Vinzents, Jasmin Sudic, Daniel Andersson, Pontus Jansson, Markus Halsti, Ricardinho, Filip Stenström

Daniel Larsson, Jiloan Hamad, Simon Thern, Mathias Ranégie, Miiko Albornoz, Wilton Figeuiredo, Dardan Rexhepi, Alexander Nilsson, Erik Friberg, Simon Kroon,

 

För alla MFF-supportrar som ska upp till Gamla Ullevi så rekommenderar vi er att köpa förköp