Inför FC Zenit i Youth League

Publicerad 28 september 2021 i Nyheter,Ungdom

Så är läget i P19-truppen inför den andra gruppspelsmatchen i UEFA Youth League.

MFF:s P19-lag inledde gruppspelet i UEFA Youth League med 2–2 mot Juventus på Malmö IP. Man lyckades utjämna underläge två gånger om och erfarenheterna från premiärmatchen blir viktiga när turneringen fortsätter med bortamatch mot FC Zenit.

–  Vi måste vara förberedda på en taktisk flexibilitet hos motståndarna. Det blev vi varse under matchen mot Juventus och lyckades justera, även om det kanske tog lite för lång tid för oss ledare att göra det, säger Max Westerberg, tränare.

– Vi fick också ett kvitto på att motståndarna pressar mer intensivt och är skickligare med bollen än det vi normalt stöter på i ligan. All respekt för den men för oss blir det en ny upplevelse.

För onsdagens motståndare blev det förlust i bortamötet mot Chelsea FC och Max Westerberg tror det är ett revanschsuget lag som kommer att kliva ut på hemmaplan.

– Jag tror att de kommer att pressa oss och vilja vara aggressiva och vinna bollen högt. De förlorade första omgången i London och kommer säkert vara jättesugna på att ta poäng. På hemmaplan känner de nog att de är starka.

– Jag hoppas vi kan vara strukturerade, noggranna och modiga i vår speluppbyggnad. Att vi kan tämja intensiteten genom att ha bollen och vara förberedda på att vi också kommer att tappa den.

Hur matchbilden kommer att se ut återstår att se. Oavsett blir det en värdefull erfarenhet att stoppa i ryggsäcken för alla inblandade.

– Vi som förening satt oss i en sits där kraven på ungdomsspelarna inte bara är att klara att komma upp i A-laget utan också hävda sig på högsta internationella nivå. Då är det avgörande att vi får utsätta dem för den utmaningen i den här åldern. Det är ovärderligt för både oss som ledare och spelare. Det ger oss en edge mot nästan alla andra svenska klubbar. Jag hoppas att vi kan dra nytta av det åren framöver, säger Max Westerberg.

När A-laget och staben runtom laget samlades på Malmö Airport på tisdagsmorgonen var alltså också P19-spelarna där för att kliva ombord flyget på väg mot en av de största utmaningarna de ställts inför.

– Det är en uppslupen stämning. Att vara tillsammans betyder allt för oss. Vi älskar att åka till Halmstad och Kalmar men någonstans blir detta något extra. Vi är alla förväntansfulla och exalterade.

FC Zenit – Malmö FF
Smena Stadium
Onsdag 29 september 11:00

Se matchen på C More!

huvudpartners

officiella partners