Inför Djurgårdens IF – MFF

Publicerad 06 augusti 2017 i Nyheter

Serieledande Malmö FF åker upp till Stockholm för att på måndagen ta sig an tabelltvåan Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

– Det ska bli roligt. Framför allt eftersom vi är i den situationen som vi är i. Det gör att man åker upp med gott självförtroende och en bra känsla, säger MFF:s tränare Magnus Pehrsson, som själv har ett långt förflutet i just Djurgårdens IF, senast som tränare under åren 2011–2013. 

– Det blir säkert speciellt med tanke på det. Särskilt eftersom de ligger på andra plats. Det gör att det lär bli en fantastisk inramning. Jag ser fram emot det men samtidigt är jag i Malmö FF nu och vill fortsätta fokusera på den fina säsong vi har. 

Motståndarna Djurgårdens IF är inne i en formstark period med fyra vinster på de fem senaste matcherna. Hemma på Tele2 Arena har laget sex vinster av nio möjliga. 

– De har skrapat ihop 30 poäng och gjort rätt många mål. Det är ett lag som utmanar oss. Det gjorde de även i första mötet, säger Magnus Pehrsson. 

I Djurgårdens IF är skytteligaledaren Magnus Eriksson avstängd och det finns frågetecken för mittbacken Jonas Olsson, som inte tränade med resten av laget under söndagen. 

Truppen
Johan Dahlin, Fredrik Andersson

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Lasse Nielsen, Dennis Hadzikadunic, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson

Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Pawel Cibicki, Kingsley Sarfo

Felipe Carvalho saknas på grund av skada. Magnus Wolff Eikrem saknas på grund av sjukdom. Bonke Innocent är inte spelklar till måndagens match.

Djurgårdens IF – Malmö FF
Tele2 Arena
Måndag 7 augusti 19:00

huvudpartners

officiella partners