Inför Djurgårdens IF – MFF

Publicerad 13 juli 2019 i Nyheter

Under söndagen väntar en tuff bortamatch mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena.

Malmö FF avslutade den allsvenska vårsäsongen med elva raka matcher utan förlust och har byggt vidare på den sviten efter uppehållet. Det blev en poäng mot AIK i omstarten och därefter seger med 2-1 mot Örebro SK, för en vecka sedan. Under söndagen står Djurgårdens IF för motståndet, ett lag som Uwe Rösler inte mött tidigare i Allsvenskan.

– Jag mötte Djurgården med Lilleström för många år sedan men jag har inte mött dem, och vi har inte spelat på Tele2 Arena, sedan jag kom till Malmö FF. Men jag var där tidigare under våren för att se när Hammarby spelade mot AFC Eskilstuna så jag känner till arenan och den atmosfär som finns där, säger Uwe Rösler.

MFF är inne i en intensiv period med flera matcher på kort tid. Så sent som i torsdags blev det seger hemma mot Ballymena United FC i den första kvalomgången av Europa League.

Nu väntar den tredje matchen på åtta dagar. MFF kommer till spel som serieledare och det skiljer sex poäng ner till Djurgårdens IF, som dock har en match mindre spelad, på andra plats i den allsvenska tabellen.

– Djurgården är ett bra lag som kämpar om titeln. De spelar ett aggressivt försvarsspel och pressar mycket med sina mittfältare. De satsar mycket på inlägg in i straffområdet för att sätta sina motståndare under press och jag förväntar mig ett högt matchtempo i morgon.

Truppen

huvudpartners

officiella partners