Inför den allsvenska premiären

Publicerad 31 mars 2023 i Herr,Nyheter

Väntan är över. På lördag startar den allsvenska säsongen med premiär hemma mot Kalmar FF. Det blir Henrik Rydströms första allsvenska match som huvudtränare för Malmö FF.

Henrik Rydström med spelarna under en träning.

Kalmar FF – Malmö FF

Lördag 1 april 15:00
Eleda Stadion
Det finns endast ett fåtal biljetter kvar. Du kan köpa biljett här.

Har du inte möjlighet att se matchen på plats? På discovery+ kan du streama alla matcher i Allsvenskan och Superettan. Du som är ny abonnent får nu sex månader för 249 kr i månaden (ordinarie pris 349 kr). Om du använder länken nedan går en del av pengarna dessutom direkt till Malmö FF.

Utnyttja erbjudandet senast den 16 april.

HENRIK RYDSTRÖM OM…

…Hur det märks att det är dagen före premiären:
– Det blir alltid en annan typ av koncentration. Den är hög koncentration här varje dag, men man vet att det kommer komma en urladdning imorgon så är alla lite mer inne i sig själva. Det är en spänning för många, blir man uttagen eller inte och alla de bitarna. Luften är lite tätare, så kan man väl säga. Sen hörs det på oss som varit med ett tag för vi har börjat säga saker som att ”det här bara är en match av 30” och så vidare. Men så är det ju, säsongen är lång och vi ska inte bara leverera imorgon utan det är bara en prestation av många som vi vill göra bra sett över hela säsongen.

…Truppläget:
– Alla, förutom Emmanuel Lomotey är skadefria och uttagningsbara imorgon. Lasse är tillgänglig och våra landslagsspelare är tillbaka. Vi tycker att vi har en väldigt bra bild över vår motståndare och då har vi möjlighet att välja vilka styrkor vi ska satsa på utifrån det. Det ger oss en möjlighet att dels starta matchen på ett sätt och så som vi vill styra matchen men ger oss också möjlighet till att göra byten som kan förändra matchbilden om det skulle behövas. Sen är det klart, ju fler alternativ du har ju mer huvudbry kan det bli men det är ju inget negativt utan det är ju bara väldigt bra.

….Känslor och premiärnerver:
– Det är väl en match där jag som tränare inte behöver hålla något brandtal innan avspark för motivationen den finns där och kommer automatiskt imorgon, tro mig. Då är det snarare tvärt om imorgon, det gäller att hålla alla heta men också hålla rätt nivå i det. Att vi behåller fokus på det förhållningssätt som vi vill ha över hela året. Det kommer finnas andra matcher där jag kommer behöva slå an en sträng men jag hoppas att man ser ett lag som njuter av att spela tillsammans imorgon.

….Att vi går mot slutsålda läktare:
– Det ger oss enormt mycket energi och det är också en av de sakerna som gör att spelarnas förväntan på morgondagen är väldigt stark och att man vill vara en del av det. I Malmö vet man hur man skapar en mäktig inramning så det ska bli oerhört härligt att få ha supportrarna i ryggen imorgon.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners