Inför Dalkurd FF – Malmö FF

Publicerad 09 augusti 2018 i Nyheter

Mental skärpa. Det trycker MFF-tränaren Uwe Rösler på inför fredagens bortamatch mot Dalkurd FF.

Dalkurd FF – Malmö FF
Fredag 10 augusti 19:00
Gavlevallen

MFF tränade under torsdagen inne på Stadions gräsmatta innan det var dags för avfärd mot Gävle och fortsatta förberedelser inför fredagens möte med Dalkurd.

– Vi kommer från en stor europeisk match och nu är det viktigt att ladda om. Det blir en svår match för oss ur ett mentalt perspektiv. Vi behöver hålla fokus och se till att vi är redo för uppgiften. Vi har visat förut att vi kan klara av det, säger Uwe Rösler och fortsätter:

– Jag har fullt förtroende för att laget vi ställer på banan imorgon ska kunna leda oss till seger.

Formen är fin och under Röslers ledning är MFF obesegrade efter nio spelade matcher. Men för att hålla ångan uppe i både Allsvenskan och Europa kommer man även fortsättningsvis att utnyttja truppens storlek.

– Vi har redan roterat lite grand och det lär fortsätta eftersom matcherna kommer så tätt. Nu har vi dessutom en del skadebekymmer att ta hänsyn till. Ibland får spelare chansen när de minst anar det och då gäller det att vara redo.

Varken Rasmus Bengtsson eller Arnór Traustason är uttagna. Duon fick lämna planen i förtid mot Vidi FC, med knä- respektive huvudbesvär. Däremot är Carlos Strandberg tillbaka efter att ha missat kvalmatchen i veckan.

– Han är med i den preliminära tjugomannatruppen. Han var med på träningen idag och från vad jag såg, såg det ut att gå enligt plan. Vi får se hans status imorgon. 

Truppen
2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
18 Romain Gall
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian
38 Laorent Shabani
39 Felix Konstandeliasz
40 Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners