Inför CFR Cluj – Malmö FF

Publicerad 23 juli 2018 i Nyheter

MFF börjar på bortaplan mot rumänska CFR Cluj i den andra kvalomgången till Champions League.

CFR Cluj – Malmö FF
Tisdag 24 juli 18:00 (19:00 lokal tid)
Stadionul Dr. Constantin Radulescu
Matchen visas på Viasat Sport Premium och Viaplay

Supporterinformation för dig som stöttar laget på plats

MFF besegrade kosovanska Drita FC i den första omgången och säkrade på så vis avancemang till runda två. Här väntar rumänska ligamästarna CFR Cluj från Cluj-Napoca i regionen Transylvanien.

CFR Cluj inledde sitt ligaspel i fredags genom att spela 1–1 på hemmaplan mot fjolårets åtta Botosani. Laget spelar sina hemmamatcher på Stadionul Dr. Constantin Radulescu som har en maxkapacitet på 23 500 åskådare.

Tack vare Rumäniens koefficient i Europaspel är CFR Cluj direktkvalificerade till den andra kvalomgången.

– Cluj är ett stabilt lag som haft stora framgångar de senaste tio åren. De har många spelare i 30-årsåldern och har stor samlad erfarenhet från spel på hög nivå, säger Uwe Rösler, huvudtränare Malmö FF.

Malmö FF har under Uwe Röslers ledning hittat formen. Efter speluppehållet har laget på fem tävlingsmatcher vunnit fyra och spelat en oavgjord. Senast tog MFF en viktig trepoängare i Örebro i en match som slutade 2–1, båda målen inprickade av Carlos Strandberg. Uwe Rösler berömmer sina anfallare och deras målproduktion på sistone.

– Vi har skapat många chanser de senaste matcherna. Det kommer bli tufft imorgon, vi möter ett erfaret lag, men efter att ha analyserat deras sätt att spela tror vi att det finns sätt att skapa chanser mot dem också.

– Jag är också väldigt nöjd med hur vår defensiva struktur har sett ut. Imorgon måste vi ha mycket energi och vara mentalt starka när vi inte har bollen. Men för att lätta på pressen måste vi också ha perioder med bollinnehav och kreativitet. Vi har spelarna och självförtroendet att göra det.

Ledarstaben har tagit med sig tjugo spelare till Rumänien. Förändringarna jämfört med Örebro SK-matchen är att Markus Rosenberg och Eric Larsson är tillbaka, medan Fouad Bachirou (besvär med baksida lår) och Felix Konstandeliasz utgår.

Truppen

2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
20 Bonke Innocent
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian
40 Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners