Inför bortamatchen mot Örebro

Publicerad 06 augusti 2010

Dags för en riktigt spännande bortamatch när tabelltvåan MFF möter dito trean Örebro på Behrn arena lördag eftermiddag. Roland Nilsson tror på en bra match och låter nyförvärvet Yago Fernandez ta plats i truppen.

Örebro SK – Malmö FF

Behrn arena lördag 7 augusti 16.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 16. Yago Fernandez, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, 44. Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab/ej spelklara: 6. Markus Halsti, 10. Rick Kruys, 18. Edward Ofere, 28. Alex Nilsson, 29. Jasmin Sudic.

Historia är historia och brukar åtminstone när det gäller fotbollsresultat ha begränsat inflytande på tilldragelser i nuet. Eller rättare sagt snart-et, för det är imorgon lördag som tabelltvåan MFF ställs mot tabelltrean Örebro i en riktigt spännande allsvensk toppmatch. Likväl känns det trevligt att kunna konstatera att MFF inte förlorat mot ÖSK sedan 2003 och kan se tillbaka på två raka 3-0-segrar på Behrn arena. I höstas var det Daniel Larsson som sköt ÖSK i sank med tre mål, och våren 2008 var det Edward Ofere och Jonatan Johansson. Sedan dess finns i det färskare minnet förstås också 3-0-segern i hemmapremiären på Swedbank Stadion i mars.

MFF har alltså, om man ser till resultaten, haft ganska lätt för Örebro de senaste mötena. Men Roland Nilsson är noga med att poängtera skillnaden mellan slutresultat och matchbild.

– Ser man på resultaten har vi inte haft några problem, men det har varit väldigt jämna matcher där vi har fått det viktiga första målet. Vi har klarat av det bra mot Örebro, men vet att det blir ytterligare en tuff match. De är väldigt taggade.

Och väldigt formstarka. Örebro har sedan omstarten efter VM-uppehållet tagit fyra poäng i ett dubbelmöte med jagande Elfsborg – 3-3 borta på Borås Arena och 3-0 hemma – och betvingade i måndags Åtvidaberg på Kopparvallen (0-2).

– Örebro har fått en bra start på höstsäsongen och lyser av självförtroende. Därför är det extra viktigt att vi gör det jobb som krävs fullt ut, från ett bra försvarsarbete tillett bra anfallsspel. Det kommer säkert att bli en bra fotbollsmatch, det brukar det bli när vi möts, säger Roland Nilsson.

Som på ett undantag när tar med sig samma manskap på bussen upp i eftermiddag som var med mot GAIS i söndag: Rick Kruys tvingas avstå och portugisiske nyförvärvet Yago Fernandez tar plats i truppen.

– Det känns väldigt bra att kunna ta in Yago i truppen nu. Han spelar på en position där vi är lite känsliga för skador, och vi vet att han klarar av att göra jobbet.

Hur är läget med Rick?
– Rick känner av den lårframsida han haft problem med tidigare, och därför är vi extra försiktiga med honom. Ett par dagars rehab, så hoppas vi att besvären är övergående.
Hindrade att delta på grund av skada är också Edward Ofere, lårframsida, och Alex Nilsson, vad. Markus Halsti däremot har gjort sina första träningar fullt ut med laget och är alltså på gång tillbaka.

Tobias Christoffersson