Inför bortamatchen mot Kalmar FF

Publicerad 03 oktober 2020 i Herr,Nyheter

Efter sortin i Europakvalet ska MFF tillbaka på vinnarspåret igen. En bortamatch mot Kalmar FF väntar innan ett två veckor långt allsvenskt speluppehåll.

– Vi stod för en riktigt bra prestation mot Granada men faktum är att vi nog aldrig har ställts mot ett så bra lag i ett play-off tidigare. Hela kvalspelet har varit bra men till slut förlorar vi mot ett bra motstånd, säger Jon Dahl Tomasson efter lördagens träning.

Det är toppen mot botten som väntar på Guldfågeln Arena. Kalmar FF har haft det tufft poängmässigt och ligger på plats 15, dock med bara två poäng upp till bottenkonkurrenterna Helsingborgs IF och IFK Göteborg. För MFF är det en chans att fortsätta hålla avstånd ner till de klubbar som jagar.

– Nu spelar vi om guldet. Det är bara upp på hästen igen och banka in energi i grabbarna. Vi ska inte försvara förstaplatsen utan vi ska försöka utöka det försprånget vi har.

Lagkapten Anders Christiansen är tillbaka i fullt slag efter en kortare skada och kommer att leda laget från start imorgon, bekräftar Tomasson. Under lördagens träningspass var dock Isaac Kiese Thelin inte ute på planen utan körde rehab inomhus.

Förutom AC välkomnar vi Felix Beijmo tillbaka till matchtruppen. Efter att ha anslutit i somras har det varit sparsamt med speltid för högerbacken men huvudtränare Tomasson lovordar hans inställning och tålamod på träningsplanen.

– Han kom in lite senare än de andra, det är alltid svårt när man som spelare kommer in mitt i säsongen. Men han jobbar stenhårt, håller huvudet högt och kommer närmare hela tiden. Han är med i truppen imorgon.

huvudpartners

officiella partners