Inför bortamatchen mot HBK

Publicerad 22 augusti 2010

Virus härjar i MFF-truppen inför måndagens bortamatch mot Halmstad: Jiloan Hamad är sjuk och Agon Mehmetis medverkan oklar. Däremot är Wilton Figueiredo tillbaka!

Halmstads BK – Malmö FF

Örjans vall måndag 23 augusti 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 16. Yago Fernández, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 36. Muamet Asanovski, 44. Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab/ej spelklara: 15. Pontus Jansson, 18. Edward Ofere, 26. Jiloan Hamad, 29. Jasmin Sudic.

Avstängd: 11. Jeffrey Aubynn.

När MFF gör sig redo för bortamatch mot Halmstad i Allsvenskans tjugonde omgång, med möjlighet att ta femte raka segern, är det efter en litet orolig träningsvecka med många spelare ut och in ur träning på grund av sjukdom och skada.

– Det har varit en lite stökig träningsvecka, helt klart, men samtidigt – det är sånt vi får vara beredda på kan hända, säger Roland Nilsson efter söndagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.

Utan låta alltför dramatisk får konstateras att ett virus härjar i MFF-truppen. Pontus Jansson har varit genom två feberrundor, är nu frisk men ännu inte redo för match; Daniel Larsson fick även han en liten släng men är fullt frisk och redo. Värre då med Jiloan Hamad, som insjuknade för några dagar sedan och fortfarande är krasslig. Och för Agon Mehmeti, som började känna av halsont igår lördag och vilades från söndagspasset. Lagets främste målskytt sedan omstarten – 3 mål på fyra matcher (plus målet i första förstahalvleken mot Gefle) – är uttagen i truppen, men hans medverkan är osäker.

Men den kanske största nyheten på skadefronten är likväl positiv: Wilton Figueiredo är tillbaka! Han deltog för fullt på träningen och är med i truppen. Wilton, som ju tvingades lämna plan i andra halvlek mot Gefle med en befarad bristning i ena lårets baksida, och därmed förväntad frånvaro på 2-6 veckor.

– Healing, säger Roland Nilsson och lyfter mot en mulnande himmel den helande handflata som mirakulöst snabbt fått Wilton på benen igen… eller inte:
– Han kände ingenting som gick sönder när de hände, men han fick en rejäl kramp. Magnetröntgen visade heller inte att något gått sönder, och då handlar det bara om Wilton själv och hur han känner sig. Under de dagar som gått, då han har fått vila och köra lite rehab, har han känt styrkan komma tillbaka, och när vi gjort tester har han haft full styrka. Nu känner han sig bra, och är med i truppen.

De flesta åskådare på dagens träning hann bli oroliga för Yago Fernández, som linkade av och fick en rejäl bindning av ena foten.
– Ingen fara med Yago, han fick en smäll och togs av träning för att inte foten skulle svullna upp, lugnar Roland.

Så långt skador och sjukdomar. För morgondagens motstånd svarar alltså Halmstads BK, som haft en tung säsong så här långt och för närvarande parkerar på kvalplats. Senaste resultatet 1-1 borta mot jumbon Åtvidaberg, dessförinnan hemmaförlust mot Elfsborg (1-3) och bortadito mot TFF (1-0).

– En tuff bortamatch för oss. Halmstad slåss för att hålla sig kvar i Allsvenskan, det är väldigt jämnt där nere. Återigen: vi vet vad vi måste göra. Kan vi spela vårt spel vet vi att vi kan få ett bra resultat med oss. Men samtidigt vet vi att Halmstad kommer att kämpa och kämpa hårt.

Det utsatta tabelläget till trots kan HBK i alla fall ståta med att vara det enda lag som lyckats ta poäng med sig från Swedbank Stadion i år – en närmare bestämt, i vårmötet 6 april som slutade 1-1. Det var ett då mycket tillbakadraget och försvarsinriktat HBK som tog ledningen några minuter in i andra halvlek, en ledning som MFF kvitterade genom Robert Åhman Persson i 71:a minuten.

Hur kommer HBK att uppträda på hemmaplan?
– Det vet vi inte, men de var väldigt defensiva här i våras. Oavsett hur, så kommer vi att vara beredda.

Det låter bra.

Tobias Christoffersson