Inför bortamatchen mot Hammarby

Publicerad 16 maj 2009

Jimmy Durmaz tar åter plats i MFF-truppen när det är dags för ett besök på Söderstadion söndag eftermiddag.
– Det blir en tuff match imorgon mot ett taggat Hammarby som säkert vill visa sin hemmapublik vad de går för, säger Roland Nilsson.

Hammarby IF – Malmö FF
Söderstadion söndag 17 maj 17.00

MFF:s trupp:

Målvakter: Jonas Sandqvist, Dusan Melichárek

Försvarare: Gabriel, Jimmy Dixon, Ricardinho, Jasmin Sudic, Ulrich Vinzents

Mittfältare och anfallare: Guillermo Molins, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Labinot Harbuzi, Daniel Larsson, Edward Ofere, Jiloan Hamad, Robert Åhman Persson, Jimmy Durmaz.

För första gången under den hektiska första tredjedelen av allsvenskan har MFF fått en hel vecka mellan matcherna, efter förra söndagens seger över Djurgården hemma på Swedbank Stadion, innan morgondagens bortamatch mot Hammarby på Söderstadion.
– Det viktigaste har varit att vi fått en extra vilodag. Sedan har vi också hunnit med att repetera lite på träningen. Repetera och jobba vidare, repetera och jobba vidare, det är det vi gör – hela tiden, säger Roland Nilsson efter lördagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.

Till säsongens nionde seriematch kommer MFF stärkta av segern mot Djurgården. För Hammarby däremot är det tungt just nu, mycket mycket tungt, med många skador och en riktigt svag vår resultatmässigt. En match har Bajen mäktat med att vinna så här långt, derbyt mot Djurgården i fjärde omgången. Därefter tre förluster och en oavgjord. Därtill – liksom MFF – cupskalperade av Mjällby.

Men Roland Nilsson tar förstås inte lätt på uppgiften för det.
– Det blir en tuff match imorgon mot ett taggat Hammarby som säkert vill visa sin hemmapublik vad de går för, säger Roland.
Hur tror du matchbilden blir? Kommer Hammarby att vara mer försiktiga?
– Jag tror inte de kommer att vara utpräglat defensiva; kanske lite mer vaksamma i defensiven, men framför allt väldigt taggade, både i offensiv och defensiv. För oss gäller det att göra jobbet precis som i de andra matcherna; vara bra i defensiven och våga spela vårt eget spel när vi får tag i bollen.

En titt på MFF:s matchtrupp ger vid handen en förändring: Rick Kruys, som råkade ut för en lårskada i veckan, utgår och Jimmy Durmaz tar åter plats. Agon Mehmeti saknades senast på grund av ömmande ljumskar; Agon tränar för fullt igen men är inte helt redo för match. Att Jimmy Durmaz trivs på Söderstadion visade han redan ifjol när han satte sista målet i den sanslösa 6-3-segern i näst sista omgången, för övrigt MFF:s första vinst där sedan 1999, nio år sedan! Låt oss hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa – sex månader och fjorton dagar till exempel vore alldeles lagom.

Tobias Christoffersson