Inför bortamatchen mot Halmstad

Publicerad 26 juli 2009

15 omgångar är spelade. 15 omgångar återstår. Allsvenskan 2009 vänder, och denna måndag kväll liksom förra ställs MFF mot Halmstads BK, fast nu borta på Örjans vall.

Halmstads BK – Malmö FF
Örjans vall måndag 27 juli 19.00

MFF:s trupp

Målvakter: Johan Dahlin, Dusan Melichárek

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Ricardinho, Jasmin Sudic, Markus Halsti

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Jeffrey Aubynn, Edward Ofere, Guillermo Molins, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad.

0-0 slutade matchen lagen emellan på Swedbank Stadion i måndags, en match där MFF låg klart närmast segern genom en handfull heta chanser – men återigen fick inte bollen tillräcklig hjälp att forcera mållinjen.

– Det är frustrerande att bollen inte går in, att vi inte sätter chanserna, det är svårt att få klarare chanser i en fotbollsmatch är de vi har haft. Jag är nöjd med spelet, och det var inte många målchanser HBK fick. Men det är målen fotboll går ut på, säger Roland Nilsson inför ”returmötet” med HBK.

– Kan vi vinna några matcher få vi en skjuts av självförtroende. Nu kan man istället se att självförtroendet emellanåt saknas, att vi blir lite fega i matcherna, till exempel när vi kan vända om och starta ett anfall istället väljer vi att slå en lite fegare boll bakåt. Man måste våga chansa lite också för att vinna.

Vad blir viktigt mot HBK den här gången? Råder samma förutsättningar som i första mötet?
– HBK är alltid svåra att möta. Särskilt på deras hemmaplan, som också är lite mindre än vår, när de försöker vara aggressiva, täppa till ytorna för oss och få över oss på en kant. Jag tycker att vi fick till vändningar bra mot dem senast, men det är framför allt viktigt att vårt passningsspel är snabbt, blir det för långsamt kan de vinna boll tidigt och starta anfall.

En trupp på 17 man är nominerad till måndagens match, då frågetecken finns för Robert Åhman Perssons medverkan. RÅP har skadekänning i ena vaden och avstod både lördagens och söndagens träningar. Markus Halsti går in i truppen liksom Guillermo Molins, tillbaka från avstängning, medan Labinot Harbuzi däremot ställs över.
– Labinot känner att han inte kan fokusera på MFF just nu. Därför är han inte med, förklarar Roland Nilsson, med hänvisning till ”Labbes” relation med sin framtida klubb, turkiska Genclerbirligi.

Roland konstaterar att även utan Labinot är konkurrensen i MFF-truppen för närvarande den hårdaste sedan han kom till klubben.
– Det har varit bra fart på träningarna igår och idag, det är många spelare som ser bra ut just nu. Konkurrensen är hård, på många platser, och det är bra. Vi vet att de som sitter på bänken kan komma in och göra minst lika bra ifrån sig som de som startar, och kanske också tillföra något nytt.

Tobias Christoffersson