Inför bortamatchen mot AIK

Publicerad 12 maj 2021 i Herr,Nyheter

Efter segern mot Varbergs BoIS FC på hemmaplan väntar veckomatch mot AIK på bortaplan. Ett AIK som efter fem spelade omgångar ligger femma – en poäng bakom MFF i den allsvenska tabellen.

Lasse Nielsen.

OM MATCHEN:

Avspark: 18:30
Spelplats: Friends Arena
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Läget i truppen:
Johan Dahlin åker med upp för att stötta laget, det är riktigt positivt. Han är på god väg tillbaka och vi är glada för det. Han är med som backup och stöttar som tredjemålvakt. Bonke (Innocent) var med och tränade under delar av träningen, men han är inte tillgänglig imorgon. Erdal Rakip är okej.

Matchen mot AIK:
AIK var sårbara i inläggsspelet senast och det finns ytor på kanterna, bakom deras backar och om vi vänder spelet. Det är en stor match som väntar mot ett fint lag. Det såg man mot IFK Norrköping då det var en match som de lika gärna kunde ha vunnit. Vi är glada över att åka upp till Stockholm och spela en fin match.

Säsongsinledningen:
Vi har fått en okej start med tio poäng på fem matcher, kanske att vi borde haft tolv poäng. Efter tre fantastiska matcher gör vi en dålig insats mot Djurgården och senast krigar vi till oss segern mot Varberg. Som tränare och spelare strävar man alltid efter den perfekta matchen. Det är inte ofta man lyckas, men man strävar efter det och förväntningarna som finns här i Malmö är att vi ska vinna. Och de ska finnas eftersom vi är Malmö.

Storleken på truppen:
Jag har en enastående trupp och försöker utnyttja hela. Jag har riktigt bra spelare och det är jag glad över. Det såg man mot Varberg senast när spelarna som byttes in kom in och visade en härlig kämpaanda, de kom in och gjorde sitt bästa för laget. Det är enormt viktigt att hela laget har ”team spirit”. Vi gör detta tillsammans och för mig är lagsammanhållningen det allra viktigaste.

Höjdpunkter från förra säsongen

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners