Inför bortamatchen i Östersund

Publicerad 15 oktober 2021 i Herr,Nyheter

Första matchen efter två veckors uppehåll är en bortamatch mot Östersunds FK. För MFF har uppehållet gjort gott, menar tränare Jon Dahl Tomasson.

Sören Rieks är en spelare som är tillbaka i den allsvenska matchtruppen till mötet med Östersunds FK.

Matchinformation

Avspark: 15:00
Spelplats: Jämtkraft Arena
TV-sändning: discovery+

JON DAHL TOMASSON OM:

Veckan som gått…
– Det har varit en fin vecka får jag säga. Vi har spelat en cupmatch mot ett lag som vill spela fotboll, vilket var positivt. Vi fick göra några mål, och dessutom fick våra anfallare göra ett par av dem. Det ger alltid en boost för självförtroendet för en anfallare. Det kunde man se när Veljko [Birmancevic] och Malik [Abubakari] gjorde mål i veckan.

– Sen vill vi också utveckla unga spelare, det är en ambition som klubben har och vi fick chansen att ge debut till ett par stycken i onsdags. Det var fint. Och vi har ett par bra unga spelare på gång.

Matchen mot Östersund…
– Vi tar oss dit idag, fredag. Det är härligt att komma igång igen, vi har haft ett par bra veckor och kunnat ladda batterierna och samtidigt fått en cupmatch i benen där vi gjorde en del mål. Även om vi har gjort flest mål i ligan har vi inte alltid varit effektiva och gjort mål på våra chanser.

Att Colak fick göra mål på huvudet mot Onsala…
– Han har inte gjort så många mål på huvudet för oss faktiskt, och så gjorde han två! Det var fina mål. Och det var också härligt att se Sörens [Rieks] påverkan på matchen när han kom in. Han hade bara varit inne i fem minuter när han tittade upp och la in en perfekt boll som blev en assist. Det är kvalitet och det är de här relationerna som är så viktiga i den sista tredjedelen. Så det var fint att ”Toni” fick göra två mål på huvudet.

Vilka som är tillbaka i truppen
– Niklas [Moisander] är med på bänken imorgon. Vi blir fler och fler tillgängliga nu, det är riktigt positivt. Och även Sören [Rieks] är med i truppen. Han kan inte spela 90 minuter men han fick 30 minuter i veckan så det var en god start. Martin [Olsson] är också med i truppen och kommer att spela med en mask på sig.

Betydelsen av att få tillbaka spelare…
– Det är såklart skönt att ha fler spelare tillgängliga. Vi var lite slitna, som jag tror alla kunde se, vilket är naturligt när man går ut i ett europeiskt gruppspel. Det är riktigt tufft att slåss om guldet och vara framgångsrika i Europa. Vi vill vara med på alla fronter och då har vi användning av alla spelare, och att ha en konkurrenssituation så att vissa spelare inte spelar för mycket. Så de här veckorna har gjort oss gott.

HÖJDPUNKTER FRÅN SENASTE MÖTET

huvudpartners

officiella partners