Inför BK Häcken – Malmö FF

Publicerad 06 oktober 2018 i Nyheter

Efter den starka vinsten mot Besiktas JK i Europaspelet väntar en tuff bortamatch mot BK Häcken i Allsvenskan.

BK Häcken – Malmö FF
Söndag 7 oktober 15:00
Bravida Arena

Motståndarna från Hisingen kommer till matchen med bra form och har fyra raka vinster i Allsvenskan. BK Häcken ligger bara en poäng bakom MFF i tabellen och Uwe Rösler är medveten om att det är en svår match som väntar imorgon.

– Vi klarade en utmaning i torsdags och imorgon väntar en ny. BK Häcken är fräscha och spelar på hemmaplan med allt vad det innebär, så det är en rejäl utmaning för oss, säger Uwe Rösler.

För MFF:s del gäller det att ladda om efter torsdagens härliga seger. Det hektiska spelschemat innebar att fokus snabbt skiftades till morgondagens match för både spelare och ledare.

– Vi gjorde en väldigt bra match mot ett starkt motstånd i torsdags men jag fick snabbt börja koncentrera mig på BK Häcken. Jag har sett en hel del av dem sedan vår förra match och det är ett bra lag.

Uwe Rösler är tydlig med vad som är extra viktig för MFF i morgondagens match.

– Häcken är ett väldigt bra kontringslag så vi måste se till att starta matchen bra och inte ge de bort någonting i början. Det är nyckeln. Jag är ganska säker på att det är vi som kommer att föra matchen och de kommer att försöka såra oss med kontringar.

MFF åker med 19 spelare i truppen där Lasse Nielsen tvingas stanna hemma med en mindre skadekänning i vaden efter matchen mot Besiktas JK. I övrigt saknas fortfarande Carlos Strandberg, Fredrik Andersson och Guillermo Molins (rehab).

Truppen
1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners